Monteur Mobiele Werktuigen

Monteur Mobiele Werktuigen

Ons land blinkt uit in het produceren van voedsel. Die productie gaat natuurlijk niet vanzelf. Daarvoor zijn trekkers en machines nodig die de landbouwgronden bewerken. En al die machines in ons land behoren dan weer tot de meest innovatieve in de wereld.

In het kort

Niveaus

2, 3, 4

Locaties

  • Hoorn

Leerweg

  • BBL
  • BOL

Jij bent

Techniek en sleutelen zijn jouw ding. Jij begrijpt dat trekkers en machines onderhoud nodig hebben. En dat monteurs een onmisbare schakel in het geheel zijn. Mooie carrièrekansen voor technische doorzetters.

Jij leert

Je leert alles over de werking van machines. Bijvoorbeeld het afleveringsklaar maken van een trekker of het repareren van een zitmaaier. Maar ook het uitlezen van diagnose-apparatuur voor een heftruck. Jij weet straks alles over de motoren en elektronica van machines. Maar ook over constructiewerk of hydrauliek.

Tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding zorgen we ervoor dat je straks alles weet over het werken aan machines. Zoals het lezen van technische handleidingen en schema’s. Maar ook hoe je technisch vaardig, veilig en milieubewust werkt. Je leert over het onderhoud aan de motoren, metaalbewerken en alles over brandstofsystemen. Daarnaast krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels, SLB (studie- en loopbaanbegeleiding) en rekenen.

Na de opleiding

Na de opleiding ben je breed opgeleid voor allerlei functies die samenhangen met mobiele werktuigen en techniek. Je kunt bijvoorbeeld direct aan de slag bij: landbouwmechanisatiebedrijven, loonbedrijven, grondverzet, bedrijven in de weg- en waterbouw en dealers van tuin- en parkmachines. 

Extra informatie

Over de opleiding Monteur Mobiele Werktuigen moet je nog weten dat je projecten doet waarbij je de ene keer binnen een bedrijf en de andere keer bij een klant op locatie aan het werk bent. Met de afwisselende lessituaties leer je zowel zelfstandig als in teamverband werken.

 

Basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen
Niveau 2 Duur: 2 jaar

De basistechnicus voertuigen en mobiele werktuigen werkt in een werkplaats of op locatie. Hij voert routine- en geplande onderhoudswerkzaamheden uit. Daarnaast repareert, modificeert en/of assembleert hij onderdelen van voertuigen en/of mobiele werktuigen. De basistechnicus voertuigen en mobiele werktuigen heeft een uitvoerende rol en voert zijn werkzaamheden over het algemeen zelfstandig uit, maar in voorkomende gevallen verricht hij zijn werkzaamheden onder begeleiding van een meer ervaren/deskundige collega. Hij legt verantwoording af aan zijn leidinggevenede.

Deze opleiding is te volgen op bol / bbl niveau.

Bekijk deze studie in cijfers

Allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen
Niveau 3 Duur: 3 jaar

De allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen werkt in een werkplaats of op locatie. Hij voert routine- en geplande onderhoudswerkzaamheden uit. Daarnaast repareert, modificeert en/of assembleert hij onderdelen van voertuigen en/of mobiele werktuigen. Deze werkzaamheden zijn complex van aard.

Ook stelt hij diagnoses aan componenten van voertuigen en/of mobiele werktuigen om de oorzaak van storingen te achterhalen. De allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen heeft een uitvoerende rol en voert zijn werkzaamheden zelfstandig uit. Hij legt verantwoording af aan zijn leidinggevende.

Deze opleiding is te volgen op bol / bbl niveau.

Bekijk deze studie in cijfers

Technicus mobiele werktuigen
Niveau 4 Duur: 1 jaar

De  bbl-opleiding technicus specialist mobiele werktuigen niveau 4 betreft een kopjaar, toegankelijk voor studenten met een allround monteur/technicus mobiele werktuigen niveau-3-diploma. Of voor zij-instromers met een ander relevant niveau-3-diploma, bijvoorbeeld autotechnicus. Wil je weten of je met jouw vooropleiding kan instromen bij de niveau-4-opleiding neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar pr@clusius.nl

Alleen te volgen op bbl niveau. 

 

Bekijk deze studie in cijfers

"Het oplossen van een technische storing is voor mij een uitdaging."