Middenkader Engineer

Middenkader engineering

Als technicus engineering werk je aan het ontwerp, onderhoud, de productie of verkoop van nieuwe technische producten. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met apparaten voor het huishouden, in de industrie, medische instrumenten of duurzame producten zoals warmtepompen of zonnepanelen. Jij maakt de techniek van de toekomst.

In het kort

Niveaus

4

Locaties

  • Den Helder

Leerweg

  • BBL
  • BOL

Jij bent

Je bent geïnteresseerd in techniek. In het sleutelen aan producten, en het bedenken van slimme oplossingen. Je kunt goed werken op detailniveau zonder het grote plaatje te verliezen. En je wil aan de slag in een werkveld vol kansen en razendsnelle nieuwe ontwikkelingen.

Jij leert

Je leert alles over productontwikkeling, begeleiding van productiewerk, productontwerp, en nieuwe technische ontwikkelingen. Je ontdekt hoe je een goed product maakt en verkoopt, en welke technische en creatieve vaardigheden daarbij komen kijken.

Tijdens de opleiding

In het eerste jaar maak je kennis met de verschillende werkvelden in de techniek: engineering, elektrotechniek, mechatronica en werktuigbouwkunde. Daarna kies je je specialisatie. Als technicus engineering krijg je onder meer les in tekeningen maken en lezen, kostencalculaties maken, medewerkers begeleiden en werkopdrachten voorbereiden.

Na de opleiding

Als technicus engineering kun je aan de slag in de industrie, het bedrijfsleven en onderhouds-/servicebedrijven. Je kunt doorgroeien naar functies als (industrieel) ontwerper, projectleider en leidinggevende.

 

Technicus engineering
Niveau 4 Duur: 4 jaar

De opleiding kent verschillende specialisaties. Bij de start van de opleiding hoef je nog niet voor één bepaalde richting te kiezen. Gedurende de eerste periode van je opleiding volg je een algemeen ‘breed’ programma dat voor alle specialisaties als het ware de basis vormt. Daarna kies je voor één van de profieldelen:

Werktuigbouwkunde

Je werkt als Technicus in de metaalproductenindustrie, machine- en apparatenbouw, transportmiddelenindustrie, voeding en genotsmiddelenindustrie, (petro-)chemie of bijvoorbeeld in de hout- en papierindustrie.

Elektrotechniek

Bij elektrotechnische automatiserings-, productie-, installatie- en servicebedrijven werk je als technicus aan elektrotechnische machines, apparatuur en installaties, consumentenelektronica, kantoormachines en andere elektronische apparaten.

Mechatronica

Je werkt bij bedrijven die machines of onderdelen van machines vervaardigen zoals bijvoorbeeld: liften, allerlei plaatsing- en sorteermachines (pick and place), vul- en verpakkingsmachines, lasrobots, volautomatische melkmachines of kopieermachines.

Heb je nog vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer H. Pranger.
Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 350.
E-mailen kan natuurlijk ook: hpranger@rockopnh.nl.

"Kies voor techniek, dan zit je gebeiteld"