Voeding

Voeding & Technologie

Zet het maar eens op tafel: ontbijt, lunch en diner. Voor 17 miljoen mensen. Elke dag weer. Dat moet gekweekt , gefokt, geteeld en geoogst worden. en ook geveild, verwerkt, vervoerd, verpakt en verkocht. Daar komen vele technieken bij kijken.

In het kort

Niveaus

2, 3, 4

Locaties

  • Alkmaar

Leerweg

  • BBL
  • BOL

Jij bent

Je werkt graag in een team. En je vraagt je altijd af hoe je een product lekkerder maakt. Maar ook hoe je machines en processen beter afstelt. Je bemoeit je eigenlijk met alles. Alles om de productie en controle van voedingsmiddelen te verbeteren.

Jij leert

Jij leert hoe je het productieproces van levensmiddelen gesmeerd laat lopen. Maar ook hoe je nieuwe voedingsproducten kan ontwikkelen. Je bent verantwoordelijk voor de smaak. Maar ook voor de kwaliteit, de veiligheid en de gezondheid. En de kosten.

Tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding zorgen we ervoor dat je straks alles weet over de productie van voedingsmiddelen. En over voedselveiligheid en gezonde voeding. Je krijgt vakken zoals: procestechniek, conserveren, proces- en productkennis, verpakken, productontwikkeling, microbiologie, scheikunde (zowel praktijk als theorie), voedingsmiddelentechnologie en automatisering. Daarnaast krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels, burgerschap, rekenen en SLB (studie- en loopbaanbegeleiding).

Na de opleiding

Na deze opleiding ben je breed opgeleid voor allerlei functies die samenhangen met productie en controle van voedingsmiddelen. Je kan bijvoorbeeld direct aan de slag als: (assistent) manager, logistiek manager, productiemedewerker / foodoperator, lijnchef, productontwikkelaar of food designer.

Extra informatie

Over de opleiding Voeding & Technologie moet je nog weten dat je veel in projectvorm werkt. Projecten zoals een eigen schoolbedrijf en verbeterprojecten in bedrijven. Dat is niet alleen leuk, maar ook handig. Want zo weet je zeker dat het met jouw competenties straks ook goed zit.

Medewerker voeding & technologie
Niveau 2 Duur: 2 jaar

De opleiding voeding & technologie kan je volgen in een bol- of bbl-variant. 

Bekijk deze studie in cijfers

Vakbekwaam medewerker voeding & technologie
Niveau 3 Duur: 3 jaar

De opleiding voeding & technologie kan je volgen in een bol- of bbl-variant.

Bekijk deze studie in cijfers

Vakexpert voeding & technolgie
Niveau 4 Duur: 3 jaar

De opleiding voeding & technologie kan je volgen in een bol- of bbl-variant. 

Bekijk deze studie in cijfers

Praktijkvoorbeelden Voeding

Voeding opleiding Vonk leerlinge met schaal eten

Benieuwd naar praktijkvoorbeelden van onze opleidingen Voeding? Klik dan op de link hieronder.

Ga naar de praktijkvoorbeelden