Voeding en voorlichting

Voeding & Voorlichting

Gezond eten is belangrijk, maar hoe doe je dat en hoe hou je dat vol? Als vakexpert voeding en voorlichting zorg je ervoor dat voeding een bijdrage levert aan de gezondheid van mensen en hun omgeving. 

In het kort

Niveaus

4

Locaties

  • Alkmaar

Leerweg

  • BOL

Jij bent

Je bent praktisch en nieuwsgierig. Je vindt gezondheid belangrijk en weet dat voeding daar een grote bijdrage aan levert. En je wilt anderen graag aansporen en ondersteunen om gezond te gaan eten. Samen kijken hoe zij hun leefstijl kunnen aanpassen en gezonde keuzes kunnen maken. 

Jij leert

Jij leert alles over voeding. En wat het effect is van voedsel op een menselijk lichaam. Maar vooral hoe je dit over kunt brengen op anderen. Bijvoorbeeld door het geven van voorlichting op scholen, in supermarkten of bij instellingen en bedrijven. Daarvoor is het ook belangrijk dat je leert over de kwaliteit van voedsel en voedselveiligheid. Je weet ook hoe je voedsel produceert. Jij levert een bijdrage aan een gezondere samenleving.

Tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding zorgen we ervoor dat je straks alles weet over voeding en hoe je dat kunt overbrengen op anderen. Je krijgt vakken zoals: productkennis, innovation & design, voeding & gezondheid, kennis van voeding en gedrag, voedselveiligheid, diëtetiek en duurzaam voedsel. Daarnaast krijg je algemene vakken zoals Engels, Nederlands, SLB (studie- en loopbaanbegeleiding), burgerschap en rekenen.

Na de opleiding

Na de opleiding ben je breed opgeleid voor allerlei functies die te maken hebben met voeding en voorlichting. Met een extra aansluitend examen kun je uitstromen als erkend gewichtsconsulent. Ook kun je doorleren in het hbo of direct aan de slag als: voedingsadviseur, voorlichter bij een supermarkt, food marketeer, voedingsvoorlichter, leefstijladviseur of productontwikkelaar.

Extra informatie

Over de opleiding Voeding & Voorlichting moet je nog weten dat je veel in projectvorm werkt. Projecten zoals een eigen schoolbedrijf en verbeterprojecten in bedrijven. Dat is niet alleen leuk, maar ook handig. Want zo weet je zeker dat het met jouw competenties straks ook goed zit.

Vakexpert voeding & voorlichting
Niveau 4 Duur: 3 jaar

De mbo-opleiding Voeding & Voorlichting leidt je gedurende 3 jaar op tot Vakexpert voeding en voorlichting. Als Vakexpert voeding en voorlichting zorg je ervoor dat voeding een bijdrage levert aan de gezondheid van mensen en hun omgeving. Je houdt je bezig met de hele voedingsketen, van productie tot consumptie en hebt als doel dit zo verantwoord mogelijk te laten verlopen. Je belangrijkste taak is klanten adviseren over het gebruik van voeding. Verder ben je als Vakexpert voeding en voorlichting op de hoogte van economische, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen en pas je je advies hierop aan.

Bekijk deze studie in cijfers

Praktijkvoorbeelden opleidingen Voeding

VV

Benieuwd naar praktijkvoorbeelden van onze opleidingen Voeding? Klik dan op de link hieronder.

Ga naar de praktijkvoorbeelden