bpv

Vacature Bpv-begeleider Techniek

Werklocatie
Den Helder

FTE
0,5 fte

Contracttype
Tijdelijk voor de duur van
ten minste een jaar

Solliciteer tot en met
3 oktober 2022

Solliciteer op deze functie

Vonk inspireert!
Bij Vonk kijken we niet alleen naar binnen en naar het nu, maar richten onze open en nieuwsgierige blik vooral naar buiten. We kijken vooruit naar de beroepen van de toekomst en zetten ons in voor een leven lang ontwikkelen. Daarbij werken we intensief samen in en met de regio, onder andere met het bedrijfsleven en de overheid, zowel lokaal als regionaal en provinciaal. Vonk staat voor breed, compleet, aansluitend en aantrekkelijk onderwijs op het gebied van vmbo, mbo en vavo. Vonk is ontstaan uit de fusie tussen Clusius College en ROC Kop van Noord-Holland. Ondernemend en innovatief zijn onze kernmerken. Daarnaast hechten wij veel waarde aan verbinding, autonomie en vertrouwen. Wij bieden goede ondersteuning en een omgeving waar je jezelf verder kunt ontwikkelen, geïnspireerd raakt en elkaar motiveert. Doe je met ons mee?

Het bpv-bureau heeft per direct een vacature voor:

Bpv-begeleider Techniek
0,5 fte (20 uur) (tijdelijk voor de duur van ten minste een jaar)

Wat ga je doen?
Wij bieden een uitdagende functie waarin jij de schakel bent tussen student, opleiding en het bedrijfsleven t.a.v. de beroepspraktijkvorming (bpv). Vanuit het bpv-bureau zal je als bpv-begeleider werkzaam zijn bij de afdeling Techniek en ondersteunen bij de opleidingen Service en Onderhoud, Middenkader Engineering, Werktuigbouwkunde, Mechatronica of Installeren/Electrotechniek. Als bpv-begeleider bereid je in samenwerking met de coaches studenten voor op hun stage en ondersteun je de student in het vinden van een stageplaats. Je monitort de voortgang van de studenten binnen de leerbedrijven en rapporteert hierover. Je informeert en ondersteunt de praktijkbegeleider binnen het leerbedrijf en onderneemt afhankelijk van de situatie de gewenste actie. Je werkt samen met je collega’s van het bpv-bureau en onderhoudt nauw contact met de coaches en coördinatoren van de onderwijsafdelingen. Je signaleert (nieuwe) mogelijkheden voor leerplaatsen bij leerbedrijven en onderhoudt de relatie met de praktijkopleiders. Je doet acquisitie voor nieuwe leerbedrijven en weet nieuwe leerbedrijven te motiveren tot samenwerking.

Wat breng je mee?
Heb jij een warm hart voor de techniek en ben je bekend met de beroepspraktijk van de opleidingen Techniek? En ben jij: flexibel, sociaal, stressbestendig, communicatief vaardig, probleemoplossend, kan jij goed samenwerken, contacten leggen en onderhouden en heb jij affiniteit met jongeren en onderwijs? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zijn op zoek naar een collega die bekend is met de branche techniek en op de hoogte is van de arbeidsmarkt en begeleiden in de praktijk. Wij zoeken een oprechte en betrouwbare collega met een onbevooroordeelde levenshouding en een warme persoonlijkheid. Je hebt  kennis en ervaring op het gebied van het begeleiden van mbo-studenten en beschikt over goede communicatieve, organisatorische en ICT- vaardigheden. Jij weet de studenten te stimuleren en te motivateren en bent in staat te bemiddelen tussen verschillende belangen. Jij stelt je proactief en ondersteund op in de samenwerking met de leerbedrijven en onderwijsafdelingen.

Voor de uitvoering van jouw werkzaamheden dien je in het bezit te zijn van rijbewijs B en auto.

Wat bieden wij?
Waar studenten centraal staan in ons onderwijs, sta jij als medewerker centraal in onze organisatie. Wij bieden een heldere structuur, duidelijk beleid en kijken met elkaar wat jij nodig hebt om je functie optimaal uit te voeren. Wat je dus kan verwachten:

  • Geen dag is hetzelfde
  • Vrijheid, autonomie en ruimte voor jouw inbreng en ideeën
  • Een hecht team met bevlogen en betrokken collega’s
  • Een werkplek met veel aandacht voor de natuurlijke leefomgeving en duurzaamheid.
  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder de mogelijkheid tot thuiswerken, een laptop, een bijdrage in jouw zorgverzekering en korting op een sportschoolabonnement

De functie is gewaardeerd in schaal 8 van de cao mbo, die loopt van minimaal € 2.444,- tot maximaal € 3.678,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Inschaling is afhankelijk van jouw profiel en ervaring.

Word jij onze nieuwe collega?
Solliciteren kan tot en met 3 oktober door het aanklikken van onderstaande sollicitatiebutton. We vragen je om je sollicitatiebrief te richten aan Bianca de Wit, Hoofd bpv-bureau.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Bianca de Wit, telefoonnummer 0223 – 611200. Alleen sollicitaties aangeboden via onze website worden in behandeling genomen.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op 10 oktober.

Solliciteer op deze functie

Kandidaten uit de SROI-doelgroep nodigen wij van harte uit om te solliciteren. 
Vonk werkt zonder tussenkomst van werving en selectiebureaus.