docent in de klas lachend

Vacature Docent AVO/Intern begeleider

Werklocatie
Schagen

FTE
1,0 fte

Contracttype
Tijdelijk, met uitzicht op vast

Solliciteer tot en met
5 oktober 2022

Solliciteer op deze functie

Vonk inspireert!
Bij Vonk kijken we niet alleen naar binnen en naar het nu, maar richten onze open en nieuwsgierige blik vooral naar buiten. We kijken vooruit naar de beroepen van de toekomst en zetten ons in voor een leven lang ontwikkelen. Daarbij werken we intensief samen in en met de regio, onder andere met het bedrijfsleven en de overheid, zowel lokaal als regionaal en provinciaal. Vonk staat voor breed, compleet, aansluitend en aantrekkelijk onderwijs op het gebied van vmbo, mbo en vavo. Vonk is ontstaan uit de fusie tussen Clusius College en ROC Kop van Noord-Holland. Ondernemend en innovatief zijn onze kernmerken. Daarnaast hechten wij veel waarde aan verbinding, autonomie en vertrouwen. Wij bieden goede ondersteuning en een omgeving waar je jezelf verder kunt ontwikkelen, geïnspireerd raakt en elkaar motiveert. Doe je met ons mee?

De afdeling ICT, Autotechniek en Bouw (locatie Hofstraat, Schagen) heeft per direct een vacature voor:

Docent AVO/Intern begeleider
1,0 fte

Wat ga je doen?
Als Docent AVO verzorg en begeleid je lessen Nederlands, Burgerschap, Rekenen, Keuzedelen en SLB. Je treedt tevens op als intern begeleider voor de afdeling. Vanuit deze rol coach je de studenten in de klas en signaleer je de behoeftes aan ondersteuning. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het opzetten, implementeren en borging van de studentenzorg. Tevens draag je bij aan de ontwikkeling en vernieuwing van het middelbaar beroepsonderwijs. Een veilige en stimulerende leeromgeving staat voor jou centraal en je motiveert studenten om het maximale eruit te halen!

Wat breng je mee?
Jij bent de docent waar studenten later nog met veel plezier aan terugdenken. Natuurlijk ben je ook gewoon een hele fijne collega om mee te werken. Binnen het team van docenten vervul je een actieve rol en je ondersteunt het team met jouw kennis en vaardigheden. Je past goed bij Vonk als je je thuis voelt in een werkomgeving waar kwaliteit, betrokkenheid en plezier centraal staan en waar we samen met de studenten de basis leggen voor een kleurrijke toekomst. Samengevat breng jij:

 • Een afgeronde relevante docentenopleiding of een Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (of je bent bereid om deze te behalen)
 • Een afgeronde opleiding psychologie, orthopedagogiek en/of Master Educational Needs (of je bent bereid om deze te behalen)
 • Passie en affiniteit voor onderwijs en ervaring met studenten met een persoonlijke onderwijsbehoefte
 • Goede pedagogische en didactische vaardigheden
 • Goede communicatieve vaardigheden, flexibiliteit en doelgerichtheid

Wat bieden wij?
Waar studenten centraal staan in ons onderwijs, sta jij als medewerker centraal in onze organisatie. Wij bieden een heldere structuur, duidelijk beleid en kijken met elkaar wat jij nodig hebt om maximale tijd en aandacht te kunnen geven aan onze studenten. Wat je dus kan verwachten:

 • Geen dag is hetzelfde
 • Vrijheid, autonomie en ruimte voor jouw inbreng en ideeën
 • Een hecht team met bevlogen en betrokken collega’s
 • Een werkplek met veel aandacht voor de natuurlijke leefomgeving en duurzaamheid
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, met ondersteuning vanuit je leidinggevende, schoolopleider en docentencoach
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een laptop, een bijdrage in jouw zorgverzekering en korting op een sportschoolabonnement

Werken bij de afdeling ICT, Motorvoertuigen en Bouw
We zijn een kleine afdeling met aandacht voor iedere medewerker en ieders talent, waar we elkaar stimuleren en helpen ontwikkelen. Ons onderwijs is project gestuurd. De afdeling is gevestigd op onze locatie Hofstraat, een goed bereikbare school met voldoende parkeergelegenheid, op loopafstand van het centrum van Schagen. We werken nauw samen met bedrijven uit de regio en volgen innovaties in de branches op de voet. Praktijk en theorie sluiten zowel in het gebouw, als ook in het onderwijsprogramma, naadloos op elkaar aan. Zo vind je op de Hofstraat vier grote praktijklokalen, waar onze studenten verschillende technologieën testen en simulaties kunnen uitvoeren.

Word jij onze nieuwe collega?
Solliciteren kan tot en met 5 oktober 2022 door het aanklikken van onderstaande sollicitatiebutton. We vragen je om je sollicitatiebrief te richten aan Pauline Kaan.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Pauline Kaan, opleidingsmanager afdeling ICT, Autotechniek en Bouw, telefoon 06-34400452. Alleen sollicitaties aangeboden via onze website worden in behandeling genomen.

Solliciteer op deze functie

Kandidaten uit de SROI-doelgroep nodigen wij van harte uit om te solliciteren. 
Vonk werkt zonder tussenkomst van werving en selectiebureaus.