Dog

Vacature Docent Dier

Werklocatie
Hoorn

FTE
0,5 fte

Contracttype
Zwangerschapsvervanging

Solliciteer tot en met
25 november 2022

Solliciteer op deze functie

Vonk inspireert!
Bij Vonk kijken we niet alleen naar binnen en naar het nu, maar richten onze open en nieuwsgierige blik vooral naar buiten. We kijken vooruit naar de beroepen van de toekomst en zetten ons in voor een leven lang ontwikkelen. Daarbij werken we intensief samen in en met de regio, onder andere met het bedrijfsleven en de overheid, zowel lokaal als regionaal en provinciaal. Vonk staat voor breed, compleet, aansluitend en aantrekkelijk onderwijs op het gebied van vmbo, mbo en vavo. Vonk is ontstaan uit de fusie tussen Clusius College en ROC Kop van Noord-Holland. Ondernemend en innovatief zijn onze kernmerken. Daarnaast hechten wij veel waarde aan verbinding, autonomie en vertrouwen. Wij bieden goede ondersteuning en een omgeving waar je jezelf verder kunt ontwikkelen, geïnspireerd raakt en elkaar motiveert. Doe je met ons mee?

De vestiging Hoorn heeft per direct een vacature voor:

Docent Dier
0,5 fte (zwangerschapsvervanging)

Wat ga je doen?
Jouw liefde voor het vak draag je iedere dag weer over aan vmbo-leerlingen van 12 tot 16 jaar. Jij weet wat er speelt in jouw vakgebied en maakt als geen ander leerlingen op een creatieve manier enthousiast voor de lesstof. Je treedt op als coach voor je leerlingen bij hun leerdoelen en als mentor richting ouders en/of verzorgers over de voortgang van hun kind. Daarin word je ondersteund door teams van collega’s die zich richten op leerlingen die extra aandacht nodig hebben. Een veilige en stimulerende leeromgeving staat voor jou centraal en je motiveert leerlingen om het maximale eruit te halen!

Wat breng je mee?
Jij bent de docent waar leerlingen later nog met veel plezier aan terugdenken. Natuurlijk ben je ook gewoon een heel fijne collega om mee te werken. Je past goed bij Vonk als je je thuis voelt in een werkomgeving waar verbinding, autonomie en vertrouwen centraal staan en waar we samen met de leerlingen de basis leggen voor een kleurrijke toekomst. Samengevat breng jij:

 • een tweedegraads bevoegdheid in het vakgebied (of je bent toe aan je LIO-stage);
 • goede pedagogische en didactische vaardigheden;
 • affiniteit met vmbo leerlingen;
 • passie voor lesgeven en enige ervaring;
 • creativiteit in het gebruik van verschillende werkvormen en het gebruik van ICT-middelen en social media in de klas.

Wat bieden wij?
aar leerlingen centraal staan in ons onderwijs, sta jij als medewerker centraal in onze organisatie. Wij bieden een heldere structuur, duidelijk beleid en kijken met elkaar wat jij nodig hebt om maximale tijd en aandacht te kunnen geven aan onze leerlingen. Wat je dus kan verwachten:

 • geen dag is hetzelfde;
 • vrijheid, autonomie en ruimte voor jouw inbreng en ideeën;
 • een hecht team met bevlogen en betrokken collega’s;
 • een werkplek met veel aandacht voor de natuurlijke leefomgeving en duurzaamheid;
 • ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, met ondersteuning vanuit je leidinggevende, schoolopleider en docentencoach;
 • aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een laptop, fietsplan, onbeperkte trainingen via Good Habitz en korting op een sportschool abonnement.

De functie is gewaardeerd in schaal LB van de cao mbo, die loopt van minimaal € 3.086,- tot maximaal € 4.615,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Inschaling is afhankelijk van jouw profiel en ervaring. Woon je op minimaal 15 km van de vestiging en werk je minimaal 0,5 fte? Dan bieden wij je de zogenoemde docenten ov-kaart aan. Daarmee reis je onbeperkt in het gehele ov: trein, bus, tram en metro. Vraag bij je arbeidsvoorwaardengesprek naar de voorwaarden.

Werken bij Vonk Hoorn
In Hoorn werken en leren wij op een betrokken en persoonlijke wijze. Daardoor voelen leerlingen, studenten en medewerkers zich thuis. We hebben alles onder één dak; vmbo en mbo. Hierdoor kun je gebruik maken van onderwijsfaciliteiten zoals het ClusiusLab en de techniekhal om voor onze leerlingen net dat stukje verder te gaan. Ieder van onze 550 leerlingen en 600 studenten wordt gestimuleerd om het allerbeste uit zichzelf te halen, bijvoorbeeld in een van onze plusklassen. Uniek is ook GroenSprint; hiermee behalen leerlingen binnen zes jaar tijd zowel een vmbo diploma, als een mbo niveau 4 diploma. De locatie ligt vlakbij het station en de A7, dus je bent er zo. Word jij een van onze ruim 150 collega’s?

Word jij onze nieuwe collega?
Solliciteren kan tot en met 25 november a.s. door het aanklikken van onderstaande sollicitatiebutton. We vragen je om je sollicitatiebrief te richten aan Marianne Horneman.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marianne Horneman telefoonnummer 0229 259494. Alleen sollicitaties aangeboden via onze website worden in behandeling genomen.

Solliciteer op deze functie

Vonk werkt zonder tussenkomst van werving en selectiebureaus.