docent in de klas lachend

Vacature Docent Nederlands

Werklocatie
Den Helder en Schagen

FTE
0,6 fte

Contracttype
Tijdelijk, met uitzicht op vast

Solliciteer tot en met
30 november 2022

Solliciteer op deze functie

Vonk inspireert!
Bij Vonk kijken we niet alleen naar binnen en naar het nu, maar richten onze open en nieuwsgierige blik vooral naar buiten. We kijken vooruit naar de beroepen van de toekomst en zetten ons in voor een leven lang ontwikkelen. Daarbij werken we intensief samen in en met de regio, onder andere met het bedrijfsleven en de overheid, zowel lokaal als regionaal en provinciaal. Vonk staat voor breed, compleet, aansluitend en aantrekkelijk onderwijs op het gebied van vmbo, mbo en vavo. Vonk is ontstaan uit de fusie tussen Clusius College en ROC Kop van Noord-Holland. Ondernemend en innovatief zijn onze kernmerken. Daarnaast hechten wij veel waarde aan verbinding, autonomie en vertrouwen. Wij bieden goede ondersteuning en een omgeving waar je jezelf verder kunt ontwikkelen, geïnspireerd raakt en elkaar motiveert. Doe je met ons mee?

De afdeling Entree, Gezondheidszorg en Kappen (locatie Den Helder en Schagen) heeft per 1 november een vacature voor:

Docent Nederlands
0,6 fte

Wat ga je doen?
Jouw liefde voor de Nederlandse taal draag je iedere dag weer over aan mbo-studenten (bol en bbl) van de opleidingen dienstverlening, haarverzorging, verzorgende IG en verpleegkundige op niveau 2, 3 en 4. Jij weet wat er speelt in jouw vakgebied en maakt als geen ander studenten op een creatieve manier enthousiast voor de lesstof. Je treedt op als coach voor je studenten, zowel vakinhoudelijk als bij hun persoonlijke ontwikkeling. Daarin word je ondersteund door teams van collega’s die zich richten op bpv-begeleiding en studenten die extra aandacht nodig hebben. Een veilige en stimulerende leeromgeving staat voor jou centraal en je motiveert studenten om het maximale eruit te halen!

Wat breng je mee?
Jij bent de docent waar studenten later nog met veel plezier aan terugdenken. Natuurlijk ben je ook gewoon een hele fijne collega om mee te werken. Binnen het team van docenten vervul je een actieve rol en ondersteunt met jouw kennis en vaardigheden. Je past goed bij Vonk als je je thuis voelt in een werkomgeving waar kwaliteit, betrokkenheid en plezier centraal staan en waar we samen met de studenten de basis leggen voor een kleurrijke toekomst. Samengevat breng jij:

  • Een relevante afgeronde hbo-opleiding
  • Goede pedagogische en didactische vaardigheden
  • Passie en affiniteit voor lesgeven in het mbo en bij voorkeur al enige ervaring
  • Creativiteit in het gebruik van verschillende werkvormen en het gebruik van ICT-middelen en social media in de klas

Wat bieden wij?
Waar studenten centraal staan in ons onderwijs, sta jij als medewerker centraal in onze organisatie. Samen met drie andere Nederlands docenten verzorg jij de lessen Nederlands voor de afdeling en ben je lid van een onderwijsteam bestaande uit vakdocenten. Wij bieden een heldere structuur, duidelijk beleid en kijken met elkaar wat jij nodig hebt om maximale tijd en aandacht te kunnen geven aan onze studenten. Wat je dus kan verwachten:

  • Geen dag is hetzelfde
  • Vrijheid, autonomie en ruimte voor jouw inbreng en ideeën
  • Een hecht team met bevlogen en betrokken collega’s
  • Een werkplek met veel aandacht voor de natuurlijke leefomgeving en duurzaamheid
  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, met ondersteuning vanuit je leidinggevende, schoolopleider en docentencoach
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een laptop, een bijdrage in jouw zorgverzekering en korting op een sportschoolabonnement

De functie is gewaardeerd in schaal LB van de cao mbo, die loopt van minimaal € 3.086,- tot maximaal € 4.615,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Inschaling is afhankelijk van jouw profiel en ervaring.

Werken bij de afdeling Entree, Gezondheidszorg en Kappen
We zijn een afdeling met aandacht voor iedere medewerker en ieders talent, waar we elkaar stimuleren en helpen ontwikkelen. Het onderwijs wordt gegeven op de Kievitstraat (Den Helder) en de Hofstraat (Schagen). Beide kleinschalige locaties zijn goed bereikbaar, op loopafstand van het centrum en het station, en hebben voldoende parkeergelegenheid. Ook geven we lessen bij en voor bedrijven en zorgstellingen en werken we nauw samen met instellingen in de regio. Word jij een van onze collega’s?

Word jij onze nieuwe collega?
Solliciteren kan tot en met woensdag 30 november door het aanklikken van onderstaande sollicitatiebutton. We vragen je om je sollicitatiebrief te richten aan Angela Lindenaar, Opleidingsmanager afdeling Entree, Gezondheidszorg en Kappen.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Angela Lindenaar, telefoon (0223) 611 314. Alleen sollicitaties aangeboden via onze website worden in behandeling genomen.

Solliciteer op deze functie

Kandidaten uit de SROI-doelgroep nodigen wij van harte uit om te solliciteren.
Vonk werkt zonder tussenkomst van werving en selectiebureaus.