Zorg & Welzijn

Vacature Docent Welzijn en/of Zorg

Werklocatie
Den Helder/Schagen

FTE
0,8 - 1,5 fte

Contracttype
Tijdelijk, met uitzicht op vast

Solliciteer tot en met
30 september 2022

Solliciteer op deze functie

Vonk inspireert!
Bij Vonk kijken we niet alleen naar binnen en naar het nu, maar richten onze open en nieuwsgierige blik vooral naar buiten. We kijken vooruit naar de beroepen van de toekomst en zetten ons in voor een leven lang ontwikkelen. Daarbij werken we intensief samen in en met de regio, onder andere met het bedrijfsleven en de overheid, zowel lokaal als regionaal en provinciaal. Vonk staat voor breed, compleet, aansluitend en aantrekkelijk onderwijs op het gebied van vmbo, mbo en vavo. Vonk is ontstaan uit de fusie tussen Clusius College en ROC Kop van Noord-Holland. Ondernemend en innovatief zijn onze kernmerken. Daarnaast hechten wij veel waarde aan verbinding, autonomie en vertrouwen. Wij bieden goede ondersteuning en een omgeving waar je jezelf verder kunt ontwikkelen, geïnspireerd raakt en elkaar motiveert. Doe je met ons mee?

De afdeling Welzijn heeft met ingang van 1 oktober 2022 een vacature voor:

Docent Welzijn en/of Zorg

0,8 - 1,5 fte
In geval van meerdere geschikte kandidaten kan de invulling van de vacature gesplitst worden in fte’s.

Wat ga je doen?
Jouw liefde voor het vak draag je iedere dag weer over aan mbo-studenten van de opleiding Pedagogisch werk en/of Maatschappelijke zorg op niveau 3 en 4. Je geeft lessen gericht op o.a. communicatieve vaardigheden, ontwikkelingsgebieden, lichamelijke verzorging, verpleegtechnische handelingen en methodisch handelen. Jij weet wat er speelt in jouw vakgebied en maakt als geen ander studenten op een creatieve manier enthousiast voor de lesstof. Je treedt op als coach voor je studenten, zowel vakinhoudelijk als bij hun persoonlijke ontwikkeling. Daarin word je ondersteund door teams van collega’s die zich richten op beroepspraktijkvorming-begeleiding en studenten die extra aandacht nodig hebben. Een veilige en stimulerende leeromgeving staat voor jou centraal en je motiveert studenten om het maximale eruit te halen!

Wat breng je mee?
Jij bent de docent waar studenten later nog met veel plezier aan terugdenken. Natuurlijk ben je ook gewoon een hele fijne collega om mee te werken. Binnen het team van docenten vervul je een actieve rol en ondersteunt met jouw kennis en vaardigheden. Je past goed bij Vonk als je je thuis voelt in een werkomgeving waar kwaliteit, betrokkenheid en plezier centraal staan en waar we samen met de studenten de basis leggen voor een kleurrijke toekomst. Samengevat breng jij:

 • Een tweedegraads lesbevoegdheid Zorg en Welzijn (of je bent studerend hiervoor).
 • Je hebt ruime praktijkervaring in de welzijnssector en bent bereid om je lesbevoegdheid te halen.
 • Goede pedagogische en didactische vaardigheden.
 • Kennis van en ervaring met de sector en legio relevante praktijkvoorbeelden om uit te putten.
 • Passie en affiniteit voor lesgeven in het mbo en bij voorkeur al enige ervaring.
 • Creativiteit in het gebruik van verschillende werkvormen en het gebruik van ICT-middelen en social media in de klas.

Wat bieden wij?
Waar studenten centraal staan in ons onderwijs, sta jij als medewerker centraal in onze organisatie. Wij bieden een heldere structuur, duidelijk beleid en kijken met elkaar wat jij nodig hebt om maximale tijd en aandacht te kunnen geven aan onze studenten. Wat je dus kan verwachten:

 • Geen dag is hetzelfde.
 • Vrijheid, autonomie en ruimte voor jouw inbreng en ideeën.
 • Een hecht team met bevlogen en betrokken collega’s.
 • Een werkplek met veel aandacht voor de natuurlijke leefomgeving en duurzaamheid.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, met ondersteuning vanuit je leidinggevende, schoolopleider en docentencoach.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een laptop, een bijdrage in jouw zorgverzekering en korting op een sportschoolabonnement.

De functie is gewaardeerd in schaal LB van de cao mbo, die loopt van minimaal € 3.086,- tot maximaal € 4.615,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Inschaling is afhankelijk van jouw profiel en ervaring.

Werken bij Vonk Welzijn
We zijn een afdeling met aandacht voor iedere medewerker en ieders talent, waar we elkaar stimuleren en helpen ontwikkelen. Het onderwijs wordt gegeven op de Kievitstraat (Den Helder) en de Hofstraat (Schagen). Beide kleinschalige locaties zijn goed bereikbaar, op loopafstand van het centrum en het station, en hebben voldoende parkeergelegenheid. Ook geven we lessen bij en in samenwerking met diverse zorginstellingen. Je vindt op onze onderwijslocaties naast theorielokalen ook tal van praktijklokalen waar je alle benodigde gereedschappen en materialen zijn om studenten het vak te leren.

Word jij onze nieuwe collega?
Solliciteren kan tot en met vrijdag 30 september door het aanklikken van onderstaande sollicitatiebutton. We vragen je om je sollicitatiebrief te richten aan Petra Roorda, opleidingsmanager afdeling Welzijn.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ramona Koster, 0223-611263. Alleen sollicitaties aangeboden via onze website worden in behandeling genomen.

Solliciteer op deze functie

Vonk werkt zonder tussenkomst van werving en selectiebureaus.