Vonk AMC

Vacature Ondersteuningscoördinator vmbo/mbo (met leidinggevende taken)

Werklocatie
Schagen

FTE
0,7 - 0,8 fte

Contracttype
Tijdelijk, met uitzicht op vast

Solliciteer tot en met
25 september 2022

Solliciteer op deze functie

Vonk inspireert!
Bij Vonk kijken we niet alleen naar binnen en naar het nu, maar richten onze open en nieuwsgierige blik vooral naar buiten. We kijken vooruit naar de beroepen van de toekomst en zetten ons in voor een leven lang ontwikkelen. Daarbij werken we intensief samen in en met de regio, onder andere met het bedrijfsleven en de overheid, zowel lokaal als regionaal en provinciaal. Vonk staat voor breed, compleet, aansluitend en aantrekkelijk onderwijs op het gebied van vmbo, mbo en vavo. Vonk is ontstaan uit de fusie tussen Clusius College en ROC Kop van Noord-Holland. Ondernemend en innovatief zijn onze kernmerken. Daarnaast hechten wij veel waarde aan verbinding, autonomie en vertrouwen. Wij bieden goede ondersteuning en een omgeving waar je jezelf verder kunt ontwikkelen, geïnspireerd raakt en elkaar motiveert. Doe je met ons mee?

De vestiging Schagen heeft per direct een vacature voor:

Ondersteuningscoördinator vmbo/mbo
(met leidinggevende taken)
0,7 – 0,8 fte

Wat ga je doen?
Jouw positie is tweeledig en kent zowel een intern- als een extern karakter. Op de vestiging geef je leiding aan het team dat primair verantwoordelijk is voor ondersteuning van leerlingen en studenten met een extra ondersteuningsbehoefte. Vanuit de strategie formuleer je met je team doelstellingen die bijdragen aan het bieden van optimaal passend onderwijs.

Met een duidelijke visie geef je samen met je team vorm en inhoud aan de dagelijkse extra ondersteuning van leerlingen en studenten. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en bijstellen van het ondersteuningsplan en je evalueert het ondersteuningsbeleid van de school. Je doet proactief voorstellen voor aanpassing of verbetering van onderwijs, begeleiding en organisatie.

Onder jouw leiding blijft het team gefocust en op één lijn om resultaat te behalen. Jij schept een teamklimaat waarbinnen medewerkers zich gemotiveerd, gestimuleerd en gewaardeerd voelen en waarin ieders individuele kwaliteiten maximaal benut worden. Van nature stel je (positief) kritische vragen en kom je met creatieve- en innovatieve oplossingen.

In je externe rol ben je het eerste aanspreekpunt voor het regionale werkveld op jouw vakgebied. Je bent betrokken bij processen vanuit regionale samenwerkingen zoals het terugdringen van jeugdwerkeloosheid en vsv en je werkt projectmatig samen met externe partijen. In de regio draag je zorg voor projecten (bijvoorbeeld de uitrol van de M@ZL methode) en werk je samen met gemeentelijke- en hulpverleningsinstanties en samenwerkingsverbanden. Samenwerken en afstemmen met andere vestigingen over een gezamenlijke aanpak van thema’s is een belangrijk onderdeel van je werk.

Wat breng je mee?
Vanzelfsprekend ben je gewoon een heel fijne collega om mee te werken. Je past goed bij Vonk als je je thuis voelt in een werkomgeving waar verbinding, autonomie en vertrouwen centraal staan en waar we samen met de studenten de basis leggen voor een kleurrijke toekomst. Samengevat breng jij:

 • ervaring als ondersteuningscoördinator binnen het onderwijs;
 • een afgeronde relevante hbo-opleiding, bij voorkeur aangevuld met een opleiding en ervaring op het gebied van management;
 • ervaring met het leveren van een bijdrage aan onderwijskundige vernieuwings- en veranderprocessen;
 • een duidelijke visie op ondersteuning binnen het onderwijs en affiniteit met- en kennis van passend onderwijs voor onze doelgroepen;
 • goede kennis van actuele ontwikkelingen binnen de ondersteuning en de ontwikkelingen van in de regio;
 • het vermogen om betrokkenheid, kwaliteit en het plezier van de medewerkers te vergroten te behouden;
 • ondernemerschap en teambuildingskwaliteiten, aangevuld met overtuigingskracht, besluitvaardigheid en goede communicatieve vaardigheden;
 • affiniteit met plannen en organiseren, waaronder het delen van verantwoordelijkheden en het delegeren van taken naar teamleden.

Wat bieden wij?
Waar leerlingen centraal staan in ons onderwijs, sta jij als medewerker centraal in onze organisatie. Wij bieden een heldere structuur, duidelijk beleid en kijken met elkaar wat jij nodig hebt om je functie optimaal uit te voeren. Wat je dus kan verwachten:

 • geen dag is hetzelfde;
 • vrijheid, autonomie en ruimte voor jouw inbreng en ideeën;
 • een hecht team met bevlogen en betrokken collega’s;
 • een werkplek met veel aandacht voor de natuurlijke leefomgeving en duurzaamheid;
 • ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder de mogelijkheid tot thuiswerken, fietsplan, onbeperkte trainingen via Good Habitz, een goede pensioenregeling en een eindejaarsuitkering.

De functie is gewaardeerd in schaal 11 van de cao mbo. Salariëring loopt van minimaal € 3.527,- tot maximaal € 5.229,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Inschaling is afhankelijk van jouw profiel en ervaring. Woon je op minimaal 15 km van de vestiging en werk je minimaal 0,7 fte? Dan bieden wij je de zogenoemde docenten ov-kaart aan. Daarmee reis je onbeperkt in het gehele ov: trein, bus, tram en metro. Vraag bij je arbeidsvoorwaardengesprek naar de voorwaarden.

Werken bij Vonk Schagen
In Schagen leiden we op tot zelfbewuste wereldburgers! Binnen een veilige en vertrouwde omgeving halen we het allerbeste uit 600 leerlingen, 65 studenten en onze 100 collega’s. Je komt te werken in een enthousiast team dat actief en creatief meedenkt aan de vernieuwingen binnen het onderwijs. Naast de theorie- en praktijkvakken besteden we aandacht aan duurzaamheid, cultuur, gezonde voeding en sport & bewegen. In ons Technolab gebruiken we de nieuwste (groene) techniek zoals, robotica, drones, virtual reality en 3d-printen. Centraal gelegen in de Kop van Noord-Holland reis je er met de auto of het OV gemakkelijk naartoe.

Word jij onze nieuwe collega?
Solliciteren kan tot en met 25 september a.s. door het aanklikken van onderstaande sollicitatiebutton. We vragen je om je sollicitatiebrief te richten aan Rob Dekker, vestigingsdirecteur VONK Schagen, locatie De Boomgaard.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Rob Dekker via telefoonnummer 06-11863951. Alleen sollicitaties aangeboden via onze website worden in behandeling genomen.

Wanneer je wordt uitgenodigd, dan vinden de sollicitatiegesprekken plaats op:

 • woensdag 28 september tussen 10.00 en 15.00

Reserveer deze tijden dus alvast in je agenda!

Solliciteer op deze functie

Vonk werkt zonder tussenkomst van werving en selectiebureaus.