Mooie bijdrage vmbo-leerlingen Vonk aan de vierde Groenspoor Plant-estafette

Vonk vmbo-leerlingen Plantestafette Schagen

De Groene Reiger organiseerde afgelopen oktober en november voor de vierde keer de Groenspoor Plantestafette. Dit is een nieuwe groenverbinding tussen verschillende gemeenten. Aan de editie van 2023 deden 14 gemeenten mee. Met onder andere bewoners, lagere scholen, vo, mbo, bedrijven, Landschap Noord-Holland en instellingen als AZC en GGZ, plantten de gemeenten bloembollen, vaste planten, bomen en struiken aan. Dit gebeurde in het buitengebied, in wijken, op bedrijventerreinen en langs fiets- en wandelpaden. Deze groene linten zijn niet alleen leuk om naar te kijken, maar zorgen ook voor voedsel voor bijen, vlinders en vogels en gezelligheid voor de planters en passanten.

Ook leerlingen van Vonk hebben dit jaar weer een mooie bijdrage geleverd aan het vergroenen en biodiverser maken van de omgeving. Zo plantten leerlingen van Vonk Alkmaar in en om Campus de Hoef - De Driemaster insectvriendelijke vaste planten, bomen en heesters. Bij Kindcentrum Helmgras hebben leerlingen van Vonk Castricum meegewerkt aan het vergroenen van het schoolplein. Leerlingen van Vonk Schagen hebben meegeholpen bij het planten van bomen en struiken bij de Hospice. 

Noordkop Centraal maakte deze videoreportage van de Plantestafette in Schagen: 'De jeugd maakt Schagen groener: leerlingen van De Ark en Vonk Schagen doen mee aan Plantestafette'

Bekijk onze video
Bekijk onze video