Cursussen

Cursussen

Naast je baan verder leren? Jezelf ontwikkelen in een andere richting? Je medewerkers de kans bieden om bij te blijven in hun vakgebied? Vonk biedt een uitgebreid aanbod van omscholing en bijscholing aan via het cursusaanbod. Van complete opleidingen tot meerdaagse cursussen. Overdag, in de avond en In-Company. Jezelf vol inspiratie verder ontwikkelen, kan hier!

Onderwijsgroep NoordWest-Holland logo

Opleidingen, cursussen en trainingen

Met ons ruime aanbod aan opleidingen, cursussen en trainingen in tien verschillende sectoren zijn wij de belangrijkste bedrijfsopleider in de regio. Al meer dan vijftien jaar leiden wij personeel van organisaties op naar een hoger niveau. Door onze jarenlange ervaring hebben wij een sterke band opgebouwd met het bedrijfsleven in Noord-Holland.

Bekijk het cursusaanbod

Maatwerk en In-company

Wij hebben een sterke positie in de regionale economie, hierdoor weten we precies wat er speelt en wat onze klanten nodig hebben om hun werknemers te scholen. Naast onze reguliere trajecten bieden wij maatwerk. Het ontwikkelen van opleidingen en cursussen behoort tot een van onze sterke punten. Door gebruik te maken van onze unieke Incompany-methode leiden we personeel precies op zoals jij dat wilt. Het onderwijs en de werkzaamheden in de praktijk sluiten met behulp van deze methode nog beter op elkaar aan.

Over de Onderwijsgroep NoordWest-Holland

De Onderwijsgroep NoordWest-Holland is een samenwerking tussen ROC Kop van Noord-Holland en Clusius College. Deze twee opleiders zijn per 1 augustus 2022 samen verder gegaan als Vonk. Het aanbod van de Onderwijsgroep NoordWest-Holland wordt binnenkort ook onderdeel van deze website. Momenteel verwijzen we je nog door naar de eigen website.

Cursusaanbod

Inburgering en taalonderwijs Vonk cursussen

Educatie

Bij Educatie helpen we om de Nederlandse taal (beter) te beheersen. Om goed of beter te kunnen lezen, schrijven en rekenen. We bieden ook inburgeringstrajecten aan en Nederlandse taal voor anderstaligen. Onze trajecten zijn altijd op maat, passend bij wat jij nodig hebt.

  • Nederlandse taal – NT1& NT2
  • Inburgeren
  • Taal op de werkvloer
  • Rekenmodule
e-learning

E-Learnings

Vonk biedt een divers aanbod van e-learnings. Deze cursussen volg je zelfstandig via een online portaal. Voor je aan de slag kunt, maak je een account aan. Eenmaal in de omgeving zie je het aanbod en de prijzen. Na betaling kun je direct aan de slag. De volgende cursussen vind je in het portaal:

  • Bedrijfsvoeren gewasbescherming
  • Begeleider praktijkleren
  • Houder van dieren (meerdere cursussen)
  • Positieve gezondheid in de praktijk
Agro en groen cursussen van Vonk

Agro en groen

De afdeling Agro & Groen van Onderwijsgroep Noordwest-Holland helpt studenten bij het behalen van diploma’s en certificaten. Wij bieden opleidingen, cursussen en maatwerk die draaien om mensen, planten en dieren. Denk aan: gewasbescherming, bosmaaien, veilig werken langs de weg, plantfysiologie, zaadteelt en veredeling, bloemstylist en hovenier.

ICT cursussen Vonk

ICT

ICT is continu in beweging. Denk hierbij aan de recente ontwikkeling in gegevensbescherming, datalekken en de AVG-wetgeving. Wij bieden ICT-opleidingen aan die voldoen aan de eisen van vandaag en de toekomst. 

Maritiem en logistiek cursussen Vonk foto motorblok

Maritiem en logistiek

De afdeling Maritiem helpt studenten bij het behalen van diploma’s en certificaten. In een maritieme omgeving bieden wij diverse opleidingen, cursussen en maatwerk. 

Techniek cursussen Vonk

Techniek

Werken in de techniekbranche als lasser, elektromonteur of bekwaam onderhoudspersoneel? Er is veel vraag naar goed opgeleid, technisch personeel op de arbeidsmarkt. Na het afronden van één van onze opleidingen, cursussen of maatwerk beschik je over alle vakkennis die je nodig hebt om op de arbeidsmarkt te starten. 

Veiligheid en sport cursussen

Veiligheid en sport

Veiligheid op en rondom de werkvloer is één van de belangrijkste aspecten binnen een bedrijf of organisatie. Het is belangrijk dat je gediplomeerde of gecertificeerde BHV ers of EHBO ers binnen het bedrijf hebt. Naast veiligheid bieden we ook cursussen en maatwerk aan op het gebied van sport. 

Voeding cursus Vonk

Voeding

Onze opleidingen binnen de branche voeding zijn vooral gericht op mensen die al werkzaam zijn in de levensmiddelenindustrie of daar graag willen werken. 

Zakelijke en financiële dienstverlening cursussen

Zakelijk & Financiële Dienstverlening

Wil je werken bij een commercieel bedrijf of overheidsinstelling en passen documentenstromen, functioneringsgesprekken en het bijhouden van salarisstroken helemaal in jouw straatje? Dan zijn de opleiding en cursussen binnen zakelijke & financiële dienstverlening iets voor jou!

Zorg & Welzijn

Zorg & Welzijn

Iets betekenen of zorgen voor anderen? Hier draaien de opleidingen binnen Zorg & Welzijn om. Van opleiding verzorgende IG en verpleegkunde tot opleiding Medical First Aid en BHV: een goede fundering begint bij de juiste opleiding.