Leerlingen en docent op schoolplein achter hekje bomen op de achtergrond

Vmbo

Op de vmbo-scholen van Vonk is groen de rode draad. Bij ons kun je terecht voor onderwijs op elk vmbo-niveau. Naast gebruikelijke vakken krijg je les in groene beroepsgerichte vakken, met ruimte en aandacht voor duurzaamheid en gezondheid. Zo krijg jij alle mogelijkheden om te werken aan de toekomst van jouw dromen!

Van de basisschool naar de middelbare school is een belangrijke stap. Je zoekt een school waar je je snel thuis voelt en waar je met plezier naar toe gaat. Bij ons zal dat zeker lukken. Bij ons kun je doen waar je goed in bent of goed in wilt worden. En als je succesvol bent, bouw je met zelfvertrouwen verder aan je toekomst.

Groen vmbo

Het vmbo van Vonk is groen! Dat betekent dat je naast de gebruikelijke schoolvakken, bij ons ook groene praktijkvakken volgt, zoals: dier, plant, voeding en bloem. Op onze locaties is het daarom ook heel gebruikelijk dat er dieren zijn en er een mooie schooltuin, voedingslokaal en een kas is. Je vindt bij ons dus een fijne, groene, levende omgeving om in te leren!

Alle vmbo-leerwegen

Bij ons kun je een diploma behalen voor de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte en gemengde leerweg. Wil je graag een diploma van de theoretische leerweg? Dat kan ook! Je volgt dan de gemengde leerweg met een extra theorievak. Heb je alle vakken gehaald? Dan kun je je TL-diploma aanvragen.

Waarom bijzonder?

Bij Vonk vinden we het belangrijk dat iedereen zich betrokken voelt, kwaliteit nastreeft, zich professioneel opstelt en in vertrouwen met elkaar werkt. Maar waarin het vmbo van Vonk zich écht onderscheidt van het andere vmbo, is in onze aandacht voor natuur, duurzaamheid, voeding en leefomgeving. Dit komt natuurlijk het meest terug in de praktijkvakken, maar ook bij allerlei projecten waarbij de theorievakken worden betrokken. Omdat jij deze zaken ook interessant en belangrijk vindt, gaat het leren je gemakkelijker af. Daarnaast heeft Vonk relatief kleine vmbo-scholen waarbij iedereen volop aandacht krijgt. Vestigingen zijn er in Alkmaar, Amsterdam-Noord, Castricum, Grootebroek, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend en Schagen en dus is er altijd wel een vestiging bij jou in de buurt.

Locaties

Voor meer informatie over de vestiging en aanmelden voor ons onderwijs, bezoek je de pagina van de vestiging:

Alkmaar Amsterdam Castricum Grootebroek Heerhugowaard Hoorn Purmerend Schagen