Header alkmaar vmbo

Alkmaar

Alles onder één dak en toch klein, persoonlijk en overzichtelijk. Op onze vmbo-school vind je alles wat jij nodig hebt voor goed onderwijs!

Lees verder

Doordat we ons moderne schoolgebouw delen met onze mbo-opleidingen, hebben we alles onder één dak! We kunnen gebruik maken van een professioneel kooklokaal, een stal vol paarden en een grote tuin. En daar pluk jij de vruchten van!  

Direct aanmelden

Bekijk onze video
Bekijk onze video
Bekijk onze video
Bekijk onze video
Leerling in beeld

Om het allerbeste in jou naar boven te halen en om ervoor te zorgen dat je met plezier naar school blijft gaan, hebben we aandacht voor jou en je talenten. 

Je mentor 

Hierin is een grote rol weggelegd voor de mentor. Je kunt een mentor vergelijken met je juf/ meester van de basisschool. De mentor is op school het vaste aanspreekpunt voor jou en je ouders. Omdat je van veel verschillende docenten les hebt, bespreekt je mentor wekelijks met al je docenten hoe het gaat. Zo weten we wat er bij jou speelt en kunnen we snel reageren als er iets aan de hand is. 

Kiezen 

Bij ons kies je niet direct voor een leerweg. Na het tweede leerjaar wordt de leerweg definitief. Zo heb je genoeg tijd om aan de middelbare school te wennen. Heb je tijdelijk wat extra hulp bij een bepaald vak nodig? Dan krijg je van ons extra vakhulp (bijles). Ook leren we al onze leerlingen hoe ze moeten leren. Dat klinkt misschien gek, maar het helpt heel erg als je weet hoe je bijvoorbeeld goed huiswerk moet noteren en plannen. 

Bekijk de video over de vakken Nederlands, Engels en Mens & Maatschappij

Bekijk de video over het vak Biologie

Bekijk de video over de vakken Wiskunde en NaSK

Onderwijs op maat 

Heb je meer begeleiding of ondersteuning van ons nodig? Dan kun je bij ons terecht bij de OOM (onderwijs op maat). In de video hieronder vertellen we je daar graag meer over. 

Bekijk video over de OOM (Onderwijs Op Maat)

Groen & Duurzaam

We zijn een groene school. Dit betekent dat je bij ons groene praktijkvakken krijgt. En dat is veel afwisselender dan je misschien in eerste instantie denkt. De ene keer maak je een boeket bloemen, ben je plantjes aan het stekken of verzorg je dieren. Het andere moment leer je alles over eten en koken of ben je aan het sleutelen aan apparaten. In de video hieronder hoor je meer over onze groene praktijkvakken. 

Duurzaam 

In onze praktijkvakken speelt alles wat groeit en bloeit op de wereld een belangrijke rol. Daarom vinden we het belangrijk dat jij leert hoe en waarom we daar goed voor moeten zorgen. Dat zit helemaal verweven in onze lessen en in onze organisatie. Daarnaast moedigen we onszelf en de leerlingen aan om met ideeën en plannen te komen om onze school en omgeving nog duurzamer te maken.  

Bekijk de video over onze praktijkvakken

Gezonde school

We vinden het niet alleen belangrijk dat je goed voor de wereld zorgt, maar ook voor jezelf en elkaar. Daar hebben we op allerlei manieren aandacht voor. Zo zijn we bijvoorbeeld door de overheid erkent als Gezonde School, voor de thema’s Voeding en Welbevinden. 

  • Voeding: We vinden het belangrijk dat jij leert wat gezonde voedingskeuzes zijn en waarom je daarover moet nadenken. Want als je gezond eet, zit je beter in je vel en hou je je hoofd en lijf gezond! Wat gezonde keuzes zijn en waarom, leer je bijvoorbeeld tijdens onze praktijklessen Voeding. Daarnaast zorgen we ervoor dat het eten en drinken dat we op school verkopen, gezond is. Zo gezond zelfs, dat we onze kantine volgens het Voedingscentrum een Gezonde Schoolkantine mogen noemen! 

  • Welbevinden: We willen dat je met plezier naar school gaat en vol zelfvertrouwen in de klas zit. Daarom besteden we extra aandacht aan hoe jij je voelt en hoe de sfeer is in de klas en op school. Meer hierover kun je lezen onder het kopje veilig & vertrouwd.

Veilig & vertrouwd

Wij vinden het belangrijk dat wij jou kennen en jij ons. En dat we goed contact hebben met je ouders. Zo zien we snel als er iets aan de hand is en weten jij en je ouders ons ook te vinden als dat nodig is.

Samen met jou en de andere leerlingen werken we aan een fijne sfeer in de klas en op school. We hebben aandacht voor elkaar, elkaars verwachtingen en hoe we met elkaar omgaan. We werken veel samen en doen veel activiteiten. Zo krijg je de ruimte om jezelf te zijn en het beste uit jezelf te halen. En kun je na afloop terugkijken op een fijne schooltijd.

Plusklas: paardenklas

Ben je helemaal gek op paarden? Wij ook! Daarom hebben wij in de onderbouw (1e en 2e leerjaar) een plusklas voor echte paardenliefhebbers. 

Als je de paardenklas volgt krijg je naast je normale lesrooster, twee extra lesuren per week Paardenklas. Dit zijn zowel praktijk- als theorielessen. In de theorielessen kom je nog veel meer superinteressante dingen te weten over paarden. En tijdens de praktijklessen krijg je bijvoorbeeld dressuur, spring- en westernlessen op een manage. Maar je leert bijvoorbeeld ook het opzadelen en verzorgen van paarden.

Toekomstgericht

Misschien weet je nog niet zo goed wat je later wilt gaan doen of wilt worden. Dat geeft niks, want met een vmbo-diploma van Vonk kun je na je eindexamen echt nog alle kanten op! 

Naar het mbo 

Na ons vmbo kun je kiezen uit alle mbo-opleidingen die er maar zijn. Je hebt alle basisvakken (algemeen vormende vakken zoals Nederlands, Engels en Wiskunde) gehad die je nodig hebt voor een vervolgopleiding. Tegelijkertijd heb je bij ons al met heel veel praktijkonderdelen kennisgemaakt. Je bent creatief bezig geweest bij Bloem. Je hebt een stukje verzorging gehad bij Dier. Bij Voeding heb je praktische kennis opgedaan over gezonde voeding en de bereiding ervan. En dankzij Techniek en Plant weet je of je een beetje handig bent aangelegd. 

De keuze is aan jou! 

Groene technologie 

Zoals we net al vertelden, krijg je bij ons ook (groene) Techniek. Een heel leuk en belangrijk praktijkvak! In de video hieronder, hoor je daar meer over. 

Bekijk de video over techniek in ons vmbo

Om het allerbeste in jou naar boven te halen en om ervoor te zorgen dat je met plezier naar school blijft gaan, hebben we aandacht voor jou en je talenten.


Voor actuele schoolzaken en informatie die je nodig hebt als je al bij ons op school zit, verwijzen we graag naar ons intranet. Ben je op zoek naar informatie over bijvoorbeeld de schoolvakanties, de lestijden, contactpersonen, vertrouwenspersoon, etc. neem dan een kijkje in de schoolgids.