Bedrijfsleven

Bedrijfsleven

Vonk vindt samenwerking met regionale partners van groot belang. We vinden het van grote meerwaarde dat leerlingen en studenten, naast de benodigde theorie, ook kennismaken met de beroepspraktijk en leren in en van de praktijk. 

Daarom hebben we gezocht en zijn we altijd op zoek naar vormen van onderwijs waarbij regionale partners een rol spelen. Hierbij valt te denken aan de beroepspraktijkvorming (stage), masterclasses (gastlessen) van, voor en door het bedrijfsleven en het zogenaamde regioleren. Tijdens regioleren doen leerlingen en studenten ervaringen op in projecten met en in het bedrijfsleven, deels buiten de muren van de school.    


Opleidingsaanbod voor uw medewerker

Met ons ruime aanbod aan opleidingen, cursussen en trainingen in tien verschillende sectoren zijn wij de belangrijkste bedrijfsopleider in de regio. Al meer dan vijftien jaar leiden wij personeel van organisaties op naar een hoger niveau. Door onze jarenlange ervaring hebben wij een sterke band opgebouwd met het bedrijfsleven in Noord-Holland. We leveren maatwerkonderwijs dat meebeweegt. We bieden (avond)opleidingen, cursussen en trainingen voor volwassenen. Deze bieden we nu nog aan onder de vlag van Onderwijsgroep Noordwest-Holland.

Indien uw bedrijf een erkend leerbedrijf is, kunnen uw medewerkers ook gebruik maken van ons reguliere aanbod van bbl-opleidingen.


Samenwerking

Samen met onze regionale partners en het bedrijfsleven geven we vorm en inhoud aan ons onderwijs. We participeren daarom in vele samenwerkingsverbanden, onderhouden goede relaties met onze regionale partners en werken nauw samen met het bedrijfsleven. Dat doen we lokaal, regionaal en provinciaal. We vinden het van grote meerwaarde dat leerlingen, studenten en cursisten, naast de benodigde theorie, vooral kennismaken en leren in en van de praktijk. Zo blijven we aansluiten op de actuele en toekomstige beroepspraktijk en van meerwaarde voor de regio.

Samenwerkingen

Stagebedrijven

Een nauwe samenwerking met het bedrijfsleven vinden wij van groot belang. Dit werpt zowel voor ons onderwijs als bedrijven z'n vruchten af. Onze leerlingen en studenten kunnen waardevolle praktijkervaring opdoen en de stagebedrijven hebben profijt van de talenten van onze leerlingen en studenten. 

Informatie voor (toekomstige) leerbedrijven

Voor alle bbl-opleidingen werken we samen met leerbedrijven.

Projecten

Als Vonk zijn we maatschappelijk betrokken. Samen met verschillende partners zijn we actief in verschillende projecten. Dit doen we in samenwerking met andere onderwijsinstellingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheidsorganisaties. Zo brengen we het onderwijs en het bedrijfsleven samen en kunnen we van elkaar leren en blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Binnen de projecten ontstaat er zo een hecht netwerk. Dit zorgt ervoor dat we gezamenlijk maatschappelijke doelstellingen kunnen behalen. 

Projecten