Vonk AMC 002

Solliciteren doe je zo

Ben je enthousiast geworden na het lezen van een vacature? Wij ontvangen graag jouw sollicitatie. Hieronder lees je meer over het sollicitatieproces van Vonk. 

Hoe werkt het sollicitatieproces?

Stap 1: Solliciteren

Klik op de knop ‘Solliciteren’ bij de vacature waarop je gaat solliciteren.

Heb je eerder bij ons gesolliciteerd? Log dan eerst in op het account dat je toen hebt aangemaakt. Dat bespaart je tijd.

Vul je gegevens in en voeg je motivatiebrief en CV toe. Kies vervolgens voor 'aanmaken' en je sollicitatie wordt verstuurd.

Stap 2: Beoordeling sollicitatie

Je hebt nu een persoonlijke pagina op ons sollicitatieportaal. Je ontvangt ook een e-mail waarin we je vragen jouw persoonlijke account te bevestigen. Let op: Als je niets ontvangen hebt, controleer ook je spambox.  

Jouw gebruikersnaam is het e-mailadres waarmee je hebt gesolliciteerd. Het wachtwoord kun je altijd opvragen door te kiezen voor de optie ‘wachtwoord opvragen’.

Jouw ingediende sollicitatie wordt door ons gelezen. Per e-mail laten we jou weten hoe jouw sollicitatieproces verder verloopt. 

Stap 3: Eerste selectie

Een sollicitatiecommissie bekijkt de ingekomen sollicitaties en maakt een selectie. De sollicitanten van deze eerste selectie nodigen we uit voor een sollicitatiegesprek. De andere sollicitanten ontvangen een afbericht. We streven ernaar om je zo snel mogelijk na de sluitingsdatum te informeren.

Stap 4: Arbeidsvoorwaardengesprek

We hebben een prettig sollicitatiegesprek met je gevoerd en we hopen jij ook met ons. We laten je telefonisch weten of we verder met jou het sollicitatieproces in gaan. Soms volgt er nog een tweede gespreksronde. Meestal volgt na het eerste sollicitatiegesprek een arbeidsvoorwaardengesprek. Hierin bespreken we de functie en de bijbehorende arbeidsvoorwaarden. 

Stap 5: Extra gegevens en Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

We ontvangen graag meer informatie van je. We vragen je per e-mail om je gegevens aan te vullen in jouw digitale dossier.

Voordat je bij ons gaat werken ben je wettelijk verplicht een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG) in te leveren. Uit deze VOG blijkt dat jij geen strafbare feiten hebt gepleegd. Wij zetten het aanvraagproces in werking. Vervolgens ontvang jij een e-mail van Justis om de VOG aan te vragen. Wij ontvangen graag het originele papieren document. De kosten van de VOG krijg je vergoed van ons.

We hopen je snel te zien bij Vonk. Je nieuwe collega's wachten je op bij je eerste werkdag!