Internationaal

Internationaal

Bij Vonk krijg je op verschillende manieren de kans om tijdens je opleiding buitenlandse ervaringen op te doen. Zo word jij voorbereid voor een steeds internationaler georiënteerde wereld.

Lees meer

Bij Vonk word je voorbereid op leven en werken in een internationale wereld. Daarom heeft internationalisering een belangrijke plek binnen ons onderwijs.

In het vo betekent internationalisering dat er aandacht wordt besteed aan de multiculturele samenleving waarin wij leven. Tijdens themaweken leren de leerlingen over gewoonten en gebruiken uit andere culturen en door te werken met bijvoorbeeld eTwinning maken leerlingen kennis met leeftijdsgenoten in een ander land door samen online aan een opdracht te werken.

Al onze mbo-studenten worden opgeleid om te gaan werken in een steeds internationaler georiënteerde wereld. Een aantal van onze opleidingen leidt zelfs op voor internationale sectoren.

Voor welke internationale ervaring ga jij?

Bij Vonk krijg je op verschillende manieren de kans om tijdens je opleiding buitenlandse ervaringen op te doen:

  • Samenwerken met studenten van buitenlandse scholen aan een gezamenlijke opdracht.
  • Voor een korte periode beroepsgericht onderwijs volgen bij een buitenlandse partnerschool (bij enkele opleidingen).
  • Volg een gehele stageperiode in het buitenland tijdens de bpv (beroepspraktijkvorming)

Al deze mogelijkheden bieden jou de kans om meer te leren over jouw eigen beroep in een ander land, nieuwe mensen te ontmoeten, zelfstandiger te worden en jouw cv interessanter te maken.
Kortdurend of voor langere tijd weg, het is spannend, leerzaam en ontzettend leuk!

Een internationale ervaring vergroot straks jouw kans op een uitdagende baan. Een toekomst bij een mooi bedrijf in Nederland dat zaken doet met het buitenland of werken bij een bedrijf in het buitenland komt met een internationale ervaring een stuk dichterbij!  

Hidde en Jits

Dichtbij en toch een totaal andere omgeving

Wij, Hidde en Jits, doen de opleiding Recreatie & Natuur en zijn voor onze ibpv naar Zweden geweest. We hebben gewerkt op de Rådastrands Camping, nabij het dorp Råda en aan Rådasjön meer. Een stage in het buitenland is een mooie ervaring, een andere omgeving, een andere cultuur en een periode van huis.

Alyssa in Griekenland

Dierentuin-stage in Griekenland

Ik ben Alyssa, ik ben 18 jaar en ik doe de opleiding dierenverzorging niveau 3. Ik ben 9 weken naar Griekenland (Athene) geweest voor een buitenlandse stage in een dierentuin. Dit was een van de leukste stages die ik heb gedaan.

Barcelona

Uit m’n comfort zone in de Spaanse zon

Mijn naam is Martijn van der Lee, ik ben 18 jaar oud en ik doe de studie e-commerce manager. Ik heb stagegelopen in Barcelona. De reden waarom ik voor een internationale stage heb gekozen is niet omdat ik een cultuursnuiver ben, of om in een Spaans bedrijf stage te lopen. Ik vind het gewoon leuk om uit mijn comfort zone te gaan en het onbekende te ontdekken.

Michelle Rotteveel_ibpv.jpeg

In Duitsland bij Nederlands gezin

Ik ben Michelle en ik ben 20 jaar, ik doe de opleiding Vakbekwaam medewerker veehouderij niveau 3. En zit nu in mijn laatste jaar, waarbij ik op buitenlandse stage mocht. Ik wil hier graag vertellen hoe ik het ervaren heb.

plantenteelt student Tim voor ipbv naar usa Vonk

Goede voorbereiding is heel belangrijk

Tim (student Plantenteelt) over zijn ibpv

Mikki I&O in Italie

Hoe vaak krijg je nou zo'n kans

Mikki (student In- & Outdoor Styling) over haar ibpv tijdens de opleiding groenstyliste op niveau 4 in Italie.

Suzan in stadsbrouwerij Gruut

Een waardevolle aanvulling op het leren motiveren van mensen

Suzan (student Voeding & Voorlichting) over haar ibpv in Gent

Demi in Nieuw Zeeland

Een ervaring waar je geen spijt van krijgt!

Demi (student Veehouderij) over haar ibpv in Nieuw-Zeeland

Door Europesie Unie ondersteunde accreditatie Erasmus+ 

Organisaties met een Erasmus Accreditatie hebben laten zien dat zij duidelijke en toekomstbestendige internationaliseringsplannen hebben en hier de komende jaren verder mee aan de slag willen. Wij zijn er trots op dat Vonk een accreditatie heeft ontvangen van Erasmus+, een programma dat wordt ondersteund door Europese Unie.

logo beneficaires Erasmu

Internationaal project Amoove21

Amoove21 is een internationaal Erasmus+ KA2-project dat studenten en professionals van vijf agrarische VET-colleges (Beroepsonderwijs en -opleiding) in vier verschillende landen samenbrengt. In december 2019 zijn docenten van Vonk in Nederland, Munkagards Gymnasiet in Zweden, Skjetlein Videregaende Skole in Noorwegen, Axxell in Finland en Aeres in Nederland gaan samenwerken aan dit project.

Tegemoetkoming in kosten voor Internationale uitwisseling

Vonk zet de Erasmus subsidie in voor onze studenten en collega’s. Studenten kunnen een tegemoetkoming in de kosten van een internationale mobiliteit ontvangen en docenten kunnen zich tijdens bezoeken aan partnerscholen verder ontwikkelen in hun eigen vakgebied. Dit draagt bij aan de professionalisering van ons onderwijs.

De Europese Unie ondersteunt met Erasmus+ de educatieve, professionele en persoonlijke ontwikkeling van deelnemers in de sectoren onderwijs, training, jeugd en sport, in Europa en daarbuiten. Het programma biedt mensen van alle leeftijden de mogelijkheid om kennis en ervaring op te doen in binnen- en buitenland.