Header castricum vmbo

Castricum

Iedere leerling krijgt bij ons de kans om het beste uit zichzelf te halen.

Lees verder

Dat doen we door passende leerwegen aan te bieden. Na twee jaar wordt pas je definitieve leerweg bepaald.

Kom kijken! Direct aanmelden

Wil je alvast sfeerproeven? Bekijk dan onze video's op deze pagina, waarin we onze vakken, docenten en school aan je voorstellen.

Bekijk onze video
Bekijk onze video
Bekijk onze video
Bekijk onze video
Plezier

We vinden het belangrijk dat je het fijn hebt bij ons op school. Daarom zorgen we voor een plezierige omgeving. Dat betekent een fijn schoolgebouw met goede faciliteiten, maar ook ruimte voor plezier in het lesprogramma. Dat doen we bijvoorbeeld door leuke activiteiten te organiseren. En als je je dan toch wat minder goed voelt, zorgen we dat je daarvoor de juiste begeleiding krijgt.

Veilig

Bij ons mag en kan je jezelf zijn. Daar maken we ons hard voor. Gedrag dat die veiligheid beïnvloed wordt niet geaccepteerd. Samen met de leerlingen en leerlingenraad hebben we onze schoolregels opgesteld. Die regels en afspraken die we met elkaar hebben, zijn voor iedereen duidelijk en hangen zichtbaar in onze school.

Betrokken

Docenten en leerlingen kennen en zien elkaar, dat is ons uitgangspunt. We vinden het belangrijk dat jij weet bij wie je met je vragen terecht kunt en dat de docenten weten wie jij bent. Zo kunnen we ervoor zorgen dat jij je fijn voelt bij ons op school en het beste uit jezelf haalt.

Het gaat om jou

Vonk Castricum is een school van kansen. Bij ons krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen, het beste uit jezelf te halen. We kennen jou en samen verkennen we wat bij jou past, of je nou ergens wat meer moeite mee hebt of een vak je juist (te) makkelijk af gaat.

 

Meer informatie over de VONKbus:

VONKbus

 

Kwaliteit

Naast een leuke en fijne schooltijd, bieden we ook kwalitatief goed onderwijs. Dat is geen loze kreet, want wij hebben het predicaat ‘Excellente school’ van de onderwijsinspectie voor al onze leerwegen. Onderwijs is altijd in ontwikkeling. Wij volgen die ontwikkelingen op de voet. Ook binnen de praktijkvakken volgen we de vernieuwingen binnen het beroepenveld, zodat we daar snel op kunnen inspringen.

Duurzaam

Binnen ons lesprogramma is er continue aandacht voor milieu en leefomgeving. Daarnaast hebben we een Go Green team: een groep enthousiaste leerlingen en docenten die zich samen inzetten voor meer duurzaamheid op school. Zij doen voorstellen aan de directie of organiseren projecten om er samen voor te zorgen dat een duurzame samenleving op school centraal staat. Ten slotte is onze school aangesloten bij Eco-Schools, een internationaal programma voor duurzaamheid binnen het onderwijs, en daarbij hebben we het hoogst mogelijke certificaat (de groene vlag) behaald. We doen het dus heel goed op het gebied van duurzaamheid en met de input van de leerlingen en het Go Green team kan dat alleen nog maar beter worden!

ElektriciTree

Op ons schoolplein staat het resultaat van een van die leuke duurzaamheidsprojecten. De Electricitree: een oplaadpunt dat leerlingen van Vonk samen met het Ichthus Technasium hebben ontworpen.

"Het idee speelde al een tijdje bij de leerlingen in ons Go Green-team" aldus Michel Walda, coördinator van ons Go Green Team. "Zonnepanelen op het dak waren natuurlijk ook een optie, maar die zijn vaak onzichtbaar. Omdat leerlingen het laadpunt nu dagelijks zien en zelf praktisch gebruiken ervaren ze veel bewuster wat duurzame energie is. En het is natuurlijk een ontzettend tof project om samen met leerlingen uit te voeren."

De leerlingen van Vonk ontwikkelden zich in het project als opdrachtgever. Ze deden onderzoek naar de gebruikerswensen, beoordeelden de ontwerpen en kwamen met geweldige ideeën. Zo is het bankje rondom het oplaadpunt van hout "Wie wil er nu een koude kont krijgen van een betonblok?" en wordt de overcapaciteit van energie geleverd aan de school. Zo heeft de ElectriciTree ook buiten schooltijden een waarde.

Met ons marktkraamproject worden de leerlingen gestimuleerd om te leren ondernemen

Bekijk onze video
Bekijk onze video

Voor actuele schoolzaken en informatie die je nodig hebt als je al bij ons op school zit, verwijzen we graag naar ons intranet. Ben je op zoek naar informatie over bijvoorbeeld de schoolvakanties, de lestijden, contactpersonen, vertrouwenspersoon, etc. neem dan een kijkje in de schoolgids.