Nieuws Biodivers Perspectief

Biodivers Perspectief publicaties

Publicaties

Bloemkool Biodivers Perspectief

Studenten Aeres Hogeschool Dronten bezoeken bloemkoolteeltbedrijf P.N Slagter (artikel Van de Grond)

De samenwerking binnen Biodivers Perspectief maakt het mogelijk om mooie veldbezoeken te organiseren. In de tweede week van mei hebben 22 studenten plantenteelt van de Aeres Hogerschool in Dronten een praktijkbezoek gebracht aan de vollegrondsgroentesector. Lees verder op vandegrond.net.

Appelman Vegetables Biodivers Perspectief NH Nieuws

Boer Peter doet het met wormen, schimmels en bacteriƫn: "Pis en kak geeft ammoniak" (artikel NH Nieuws)

Hoe krijgen we de bodem weer gezond en voedingsrijk, met zo min mogelijk chemische bestrijdingsmiddelen? Boer Peter Appelman uit Stompetoren zweert bij regeneratieve landbouw. Zijn akkers verrijkt hij met compost en verse mest. "We pakken de kennis van onze grootvaders weer op. Als ik hier mijn vingers in de grond steek, kom ik tien wormen tegen." Lees verder bij NH Nieuws.

Biodivers Perspectief nieuwsbrief Ecologisch Begrazen

Nieuwsbrief Ecologisch begrazen - Een grazer is zo gek nog niet!

De nieuwe Biodivers Perspectief nieuwsbrief is uit! Hierin lees je alles over ecologisch begrazen en de masterclass die wij hier binnenkort over organiseren. Klik hier om 'm te bekijken.Veel leesplezier!

Marrit Rijkmans en Willem IJtsma

Programmaleiders Biodivers Perspectief

Foto artikel organische stof meten en voorspellen

Artikel Koolstoftool verschenen in vakbladen v/d Grond

Onlangs is er in twee edities van v/d Grond een artikel verschenen over de Koolstoftool. Het artikel gaat over het meten en voorspellen van organische stof. Zo is er onder andere aandacht voor de workshop van het programma Biodivers Perspectief over de Koolstoftool. Bekijk de publicatie van het artikel.

Foto bij artikel Duurzame Bloemkool

Artikel werkbezoek project Duurzame Boemkool in vakblad v/d Grond

Onlangs is er een artikel in v/d Grond verschenen over een werkbezoek aan het Duurzaam Bloemkool R&D project. V/d Grond is een kwartaalblad voor kool-, lof-, sla- en preiltelers. Het werkbezoek vond begin september plaats bij bloemkoolteler Wim Reus in Hem. Bekijk de publicatie van het artikel.