Leerlingen en docent op schoolplein achter hekje bomen op de achtergrond

Veelgestelde vragen

Heb jij vragen die je beantwoord wil hebben? Je bent niet de enige! we hebben daarom hieronder de veelgestelde vragen voor je neergezet.

Vmbo

Waar vind ik praktische informatie (over ziekmelden, vakantie, examens etc.) en documenten?

Ga naar praktische informatie en documenten.

Ben je op zoek naar informatie die specifiek voor jouw vestiging is kijk dan in de schoolgids van: Alkmaar, Hoorn, Castricum, Grootebroek, Amsterdam, Heerhugowaard, Purmerend, Grootebroek of Schagen.

Hoe log ik in op het ouderportaal?

Ga naar het ouderportaal. Op het ouderportaal kun je inzicht krijgen in de schoolgegevens van jouw kind(eren). Zoals de resultaten (cijfers) en het rooster. Inloggen kan met de gegevens die je via de e-mail hebt ontvangen. Je kunt hieronder de keuze maken om naar het ouderportaal te gaan of om de korte instructie of de handleiding te downloaden. Let op: Niet elke vestiging heeft zich aangesloten bij dit ouderportaal. Je kunt hier dus alleen gebruik van maken als je een mail heeft ontvangen met inloggegevens en uitleg van de directeur van de betreffende vestiging.

Hoe log ik in op de digitale omgeving voor leerlingen?

Ga naar de digitale omgeving mijn.clusius.

Mbo

Waar vind ik praktische informatie (over ziekmelden, vakantie, examens etc.) en documenten?

Ga naar praktische informatie en documenten.

Ben je op zoek naar informatie die specifiek voor jouw vestiging is kijk dan in de schoolgids van: Alkmaar, Hoorn, Schagen - De Boomgaard, Den Helder/ Schagen Hofstraat

Ik wil me aanmelden voor een mbo-opleiding hoe doe ik dat?

Op de aanmeldpagina vind je meer informatie en de aanmeldlink per opleiding.

Wat kost een mbo-opleiding?

Voor mbo-studenten vanaf 16 jaar wordt door de overheid schoolgeld geheven. De betaling van deze wettelijk verplichte lesgelden wordt geregeld via DUO. Naast het schoolgeld dat door de overheid wordt opgelegd, bestaan de kosten voor je opleiding uit boeken, leermiddelen, oudercommissie, verzekering, examengeld, excursies en praktijkschoolbezoek. Voor meer informatie ga naar | Vonk (vonknh.nl) in het tweede paarse vlak op de pagina staat een toelichting over tegemoetkoming studiekosten en studiefinanciering. 

Vonk Student Support

Tijdens de opleiding is jouw coach het eerste aanspreekpunt. Jouw coach maakt jou wegwijs in de school, volgt jouw persoonlijke voortgang en is er als er vragen zijn over de opleiding. Soms is de ondersteuning van jouw coach niet voldoende en is er sprake van een extra ondersteuningsbehoefte.  
 
Als jij behoefte hebt aan extra ondersteuning, kun je dit zelf aan te geven. De eerste stap ligt dus bij jou! 
Meer informatie

Mbo-studentenfonds

Volg je een mbo-opleiding? En heb je financiële hulp nodig? Bijvoorbeeld omdat je ouders te weinig geld hebben om schoolboeken te kopen? Dan kun je bij Vonk een vergoeding uit het mbo-studentenfonds aanvragen op deze pagina. Meer informatie

Vavo

Ik wil graag meer weten over de vavo:

Ga voor meer informatie naar de pagina van de vavo. Hier vind je o.a. praktische informatie over, locatie, rooster, schooltijden, kosten en toelatingsvoorwaarden.

Kun je bij de vavo terecht voor deelcertificaten op havo niveau? 

Ja dat kan. Als je 18 jaar bent kunt je je gelijk inschrijven.
Als je 17 jaar bent dan zijn er twee mogelijkheden:

  • Je zit nog op een VO-school: Dan kan je school besluiten om je aan ons uit te besteden. Neem hiervoor contact op met je decaan.
  • Je zit niet meer op een VO-school: Dan kan je via de leerplicht ambtenaar van je gemeente vragen of ze je aan ons willen uitbesteden.
Cursussen

Voor wie zijn de Vonk cursussen?

We hebben een uitgebreid cursusaanbod. Ben jij aan het werk en wil je naast je baan verder leren? Of wil je medewerkers de kans bieden om bij te blijven in hun vakgebied? Vonk biedt een uitgebreid aanbod van omscholing en bijscholing aan via het cursusaanbod. Van complete opleidingen tot meerdaagse cursussen. Overdag, in de avond en In-Company. 

Welke cursussen kan je volgen bij Vonk?

Op deze pagina staat meer informatie over ons aanbod. 

Wil jij (beter) Nederlands leren?

Bij Vonk Educatie helpen we om de Nederlandse taal (beter) te beheersen. Om goed of beter te kunnen lezen, schrijven en rekenen. We bieden ook inburgeringstrajecten aan en Nederlandse taal voor anderstaligen. Onze trajecten zijn altijd op maat, passend bij wat jij nodig hebt. Meer info.

Werken bij Vonk

Ik wil graag werken bij Vonk, waar vind ik meer informatie?

Op de pagina 'Werken bij Vonk' staat alle informatie. Of ga gelijk naar onze vacatures.

Klachtenpunt

Ontevredenheid en meningsverschillen nemen wij serieus. Ben jij ontevreden en heb je een klacht? Bij Vonk vinden we het belangrijk dat je eerst zelf het gesprek aangaat met de betrokkenen. Lukt het niet om tot een oplossing te komen, ga dan de opleidingsmanager of teamleider van jouw locatie. 

Kom je met elkaar niet tot een oplossing of heb je ondersteuning nodig bij het aangaan van een gesprek?

Meer informatie

Grote kans dat je je antwoord hebt gekregen. Is dat niet zo?

Stuur ons een e-mail Contact direct met een vestiging