Leerlingen en docent op schoolplein achter hekje bomen op de achtergrond

Grootebroek

Jij kent ons en wij kennen jou. Dat is waar onze kleine vmbo-school heel groot in is. Samen werken we aan een fijne tijd bij ons op school. 

Lees verder

Naast de theorie- en praktijkvakken besteden we ook aandacht aan duurzaamheid en persoonlijke ontwikkeling. Omdat we een kleine school zijn met kleine klassen, kent iedereen elkaar en zorgen we er samen voor jij het onderwijs krijgt dat het beste bij jou past. Of je nou uitblinkt in een vak of er wat extra moeite mee hebt.

Kom kennismaken! Direct aanmelden

Bekijk onze video
Bekijk onze video
Bekijk onze video
Bekijk onze video
Jouw talent

Doordat we een kleine school zijn, hebben we voor iedereen evenveel aandacht. We merken het dan ook snel als het leren jou makkelijk af gaat, of als je het juist wat moeilijker vindt. Daar kunnen we snel op inspelen. Je kunt bij ons bijvoorbeeld vakken waar je goed in bent op een hoger niveau volgen. Zo kun jij jouw talenten optimaal benutten en halen we samen het allerbeste uit jouw schooltijd.

Gezonde school

Als jij je goed voelt, ga je met plezier naar school en kun je eruit halen wat erin zit. Daarom besteden we extra aandacht aan gezondheid. Onze schoolkantine bijvoorbeeld, is een door het Voedingscentrum erkende ‘gezonde schoolkantine’. We verkopen hier zoveel mogelijk regionale producten. De kantine wordt bemand door onze eigen leerlingen. We hebben niet alleen een gezonde schoolkantine, onze hele school mag het vignet ‘Gezonde School’ dragen! Dat betekent dat we ook in onze lessen extra aandacht hebben voor gezondheidsthema's.

De visie op onze schoolkantine

Duurzaamheid

Onze school is een ‘Eco-School’. Dat betekent dat we zo goed mogelijk proberen om te gaan met onszelf en onze omgeving. Daar doet de hele school aan mee.

Daarbij helpt een groep leerlingen die zich 'The Greenies' noemt. Vind jij milieu en duurzaamheid belangrijk? Sluit je dan aan bij The Greenies! Dit team van leerlingen uit alle leerjaren bedenkt wat we op school beter kunnen doen en organiseert acties en activiteiten. Dankzij deze enthousiaste groep is er al heel veel op onze school duurzamer geworden. Zo hebben we onze eigen milieustraat (waarvan de hele buurt gebruik mag maken) en hebben we zonnepanelen op het dak liggen. Ook doen we regelmatig mee met (landelijke) opschoonacties.

Voor onze duurzame prestaties hebben we een groene vlag gekregen. Dat betekent dat onze school het (op wereldniveau) heel erg duurzaam doet!

Kleinschalig

We zijn met trots een kleine school, want dat betekent dat we jou kennen en jij kent ons. Zo zien we het snel als er iets aan de hand is en kun jij ons makkelijk vinden als je ons nodig hebt. We houden elkaar in de gaten om ervoor te zorgen dat jij een succesvolle en vooral een leuke schooltijd bij ons hebt. Je kent niet alleen je klasgenoten, maar de leerlingen uit alle leerjaren kennen elkaar. 

Alle leerwegen

Of je nou basis, kader, gemengde of theoretische leerweg wilt volgen: bij ons kan het allemaal! En gaat het leren je op de middelbare school anders af dan verwacht? Dan kun je tussendoor nog gemakkelijk doorstromen naar een andere leerweg. Volg je al de juist leerweg, maar heb je bij een bepaald vak wat meer uitdaging nodig? Dat kan ook! Bij ons kun je vakken op een hoger niveau volgen. 

Nog alle kanten op!

Bij ons volg je vmbo-onderwijs, net als op de andere middelbare scholen in de buurt. Met je diploma kun je daarna nog alle kanten op. Alleen krijg je er bij ons leuke groene praktijkvakken bij! Met die vakken maak je kennis met een heel breed spectrum aan praktische eigenschappen van jezelf. Ben je creatief (bloem) of verzorgend (dier), of ligt jouw interesse meer bij voeding of techniek? Via deze vakken leer je jezelf steeds een beetje beter kennen, zodat je aan het einde van je vmbo een goede keuze kunt maken voor een vervolgopleiding.

Op onze veilige en vertrouwde middelbare school in Grootebroek krijg je de kans om het allerbeste uit jezelf te halen

 


Voor actuele schoolzaken en informatie die je nodig hebt als je al bij ons op school zit, verwijzen we graag naar ons intranet. Ben je op zoek naar informatie over bijvoorbeeld de schoolvakanties, de lestijden, contactpersonen, vertrouwenspersoon, etc. neem dan een kijkje in de schoolgids.