header purmerend vmbo

Purmerend

Bij ons kun je rustig wennen aan je middelbare schooltijd. We zorgen ervoor dat je de ondersteuning en begeleiding krijgt die je nodig hebt om nog beter te worden. Niet alleen als je die hulp nodig hebt, maar ook als je het al heel goed doet!

Lees verder

Ons onderwijs is een goede mix tussen praktijk en theorie van hoge kwaliteit. En we organiseren regelmatig themaweken en de activiteiten die we rondom de school uitvoeren. Zo zijn we heel betrokken bij wat er in de buurt van onze school gebeurt.

Kom kennismaken! Direct aanmelden

Bekijk onze video
Bekijk onze video
Bekijk onze video
Bekijk onze video
Veilig & vertrouwd

Bij ons mag en kan je jezelf zijn. Wij vinden het belangrijk dat wij jou kennen en jij ons. En dat we goed contact hebben met je ouders. Zo zien we snel als er iets aan de hand is en weten jij en je ouders ons ook te vinden als dat nodig is.

Samen met jou en de andere leerlingen werken we aan een fijne sfeer in de klas en op school. We hebben aandacht voor elkaar, elkaars verwachtingen en hoe we met elkaar omgaan. We werken veel samen en doen veel activiteiten. Zo krijg je de ruimte om jezelf te zijn en het beste uit jezelf te halen. En kun je na afloop terugkijken op een fijne schooltijd.

Leren in de praktijk

Je kunt niet alles (het beste) leren in de schoolbanken. Daarom organiseren we regelmatig themaweken en activiteiten. Daarnaast hebben we een groenshop in Heel Europa (Weidevenne). Hier kunnen onze leerlingen stagelopen in een echte bedrijfsomgeving. Een bezoek aan de bloemen- en plantenveiling in Aalsmeer en aan een groene groothandel hoort daar natuurlijk ook bij.

Nog alle kanten op!

Bij ons kun je terecht voor alle vmbo-leerwegen. Kies je voor Vonk vmbo, dan kies je voor profiel groen. Dat betekent dat je groene praktijkvakken krijgt. Dat zegt niks over wat je met ons vmbo-diploma kunt, want na Vonk kun je nog alle kanten op. Of je nou wilt doorleren, de zorg of de bouw in wilt. Het kan allemaal.

Duurzaam

Met z'n allen gaan we voor een duurzamere wereld. Daarom vinden we het erg belangrijk om aan Eco-Schools deel te nemen. Dat doen we al sinds 2013 en inmiddels hebben we de Groene vlag behaald! Dat betekent dat we het heel goed doen. Ons duurzame reis staat onder leiding van ons Eco-team “Green power”, een prachtige en gevarieerde groep enthousiaste leerlingen die acties en verbeteringen bedenkt en organiseert. Met name op het gebied van afval heeft Green power al bergen werk verzet!

Plezier

We vinden het belangrijk dat je het fijn hebt bij ons op school. Daarom zorgen we voor een plezierige omgeving. Dat betekent een fijn schoolgebouw met goede faciliteiten, maar ook ruimte voor plezier in het lesprogramma. Dat doen we bijvoorbeeld door leuke activiteiten te organiseren. En als je je dan toch wat minder goed voelt, zorgen we dat je daarvoor de juiste begeleiding krijgt.

Jouw talent

We bieden, naast het reguliere onderwijsprogramma, verschillende mogelijkheden aan onze leerlingen om hun talenten verder te ontwikkelen:

  • Als een leerling echt goed is in één van de vakken, kan hij of zij het vak op een hoger niveau afsluiten (bijvoorbeeld een KB-leerling die wiskunde doet op GL-niveau).
  • Leerlingen kunnen bij ons een heftruckrijbewijs halen.
  • In de bovenbouw kunnen leerlingen het NIL-diploma lassen behalen.
  • Bij goede prestaties bieden wij een leerling de kans om op te stromen naar een hoger niveau.
  • Voor Engelse taal bieden wij ook de mogelijkheid om extra certificaten te behalen door mee te doen aan de Anglia examens.

Tenslotte is het ook mogelijk om andere talenten te ontwikkelen in het eco-team “Green Power” of door zitting te nemen in de leerlingenraad. Dat onze leerlingen deze kansen ook benutten, blijkt uit het grote aantal leerlingen dat opstroomt en slaagt op een hoger niveau dan het eindadvies van de basisschool. Soms stromen er ook wel eens leerlingen “af” als blijkt dat de gevolgde leerweg echt te hoog gegrepen is. Samen met de leerling kijken we wat er nodig is om het beste te halen uit een fijne schooltijd. Ons onderwijs doet er echt toe en wij zijn dan ook supertrots op de prestaties van onze leerlingen!

Wist je dat Clusius College Purmerend een eigen weerstation heeft? De metingen worden dagelijks bijgehouden


Voor actuele schoolzaken en informatie die je nodig hebt als je al bij ons op school zit, verwijzen we graag naar ons intranet. Ben je op zoek naar informatie over bijvoorbeeld de schoolvakanties, de lestijden, contactpersonen, vertrouwenspersoon, etc. neem dan een kijkje in de schoolgids.