Ook de bouw is weer begonnen

Na de vakantie zijn wij niet als enige weer begonnen. Ook de bouw van ons nieuwe gebouw in Hoorn is weer opgestart. Voor de vakantie werden nog de heipalen geboord met een grote kraan. Na de vakantie is de monobron de grond in geslagen tot een diepte van 195 meter. Met de monobron kan het gebouw verwarmt worden in de winter en gekoeld worden in de zomer. Ook zijn er palen geboord voor de turnpalen van de gymzaal. Deze turnpalen kan men in de grond laten zakken als ze niet gebruikt worden, mooie oplossing. Met het boren en plaatsen van deze palen is het boorwerk afgerond.

Op dit moment wordt er volop gewerkt aan de fundering. De tempex ‘bekisting‘ wordt gesteld en de betonvlechters zijn het staal aan het monteren voor in de fundering. Dit staal zorgt voor de stevigheid van de fundering. Daar zijn ijzervlechters deze week nog mee bezig en de week erna zal het beton voor de fundering worden gestort. Hierdoor kan het wat drukker worden op de weg naar het bouwterrein door de betonmixers die af en aanrijden.

Tot nu toe loopt alles gelukkig op schema en zal voor de kerst de ruwbouw klaar zijn. Als alles op schema blijft lopen zal eind januari het gebouw wind- en waterdicht zijn. En dan begint de grote klus van installaties en alles wat er in een gebouw zit.

bekisting fundering nieuwbouw mbo-gebouw Hoorn
wapening van beton voor nieuwe mbo-gebouw Hoorn