Bezoek Caroline van der Plas aan Vonk in Hoorn

Op 10 oktober bezocht Caroline van der Plas van de BBB de mbo – vestiging van Vonk in Hoorn aan de Johannes Poststraat. Een kleine 100 studenten van verschillende studierichtingen zaten al ongeduldig op haar te wachten in de kantine. Studenten van Commercieel Ondernemen, van Manager Retail ( de Groensprint), Plantenteelt, Groen, Grond en Infra. Een aantal klassen van Veehouderij hadden hun lessen zelfs laten omroosteren van Alkmaar naar Hoorn om bij dit bezoek aanwezig te zijn!

Insteek van het gesprek met Caroline was vrijheid. Ontzettend actueel, met name voor haar, vanwege de nog recente dreigementen die zij helaas moest incasseren. Maar ook vrijheid voor de agrarisch ondernemers, is die er nog wel, met alle regelgeving vanuit de overheid?

Naast vrijheid en diverse agrarische thema’s kwamen er nog veel meer onderwerpen aan bod, zoals huisvesting voor jongeren en zorgproblematiek. De Balie, de organisatie die samen met Vonk dit bezoek mogelijk maakte, sprak haar complimenten uit naar de studenten vanwege de goede vragen die voorbereid hadden! Na ruim een uur werd het gesprek met een daverend applaus afgesloten, maar Caroline kon nog niet weg. Uitgebreid nam zij de tijd voor een foto- en handtekeningensessie met onze studenten.

Licht en geluid tijdens deze bijeenkomst werden geregeld door Ferry Houtman met zijn eigen bedrijf Ferry Licht en Geluid, eerstejaarsstudent Commercieel Ondernemen. De kantine werd feestelijk aangekleed met bloemstukken gemaakt door Margreet Klinkhamer, die ook het presentje verzorgde voor Caroline. Samen met het team van de conciërges werd de opstelling in de kantine geregeld.

Al met al een mooi event voor de Vonk-studenten en -docenten!