Maritieme cursussen Vonk

Maritiem en logistiek

In een maritieme omgeving bieden wij diverse opleidingen, cursussen en maatwerk aan. Hiermee kun je of jouw medewerkers de gewenste diploma’s en/of certificaten behalen. Binnen het Nautisch College in Den Helder worden de studenten klaargestoomd voor de praktijk met onder andere een scheepssimulator en een motorenhal. Hiernaast bieden wij ook Logistieke opleidingen aan. Onze logistieke opleidingen staan in het teken van het organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van de goederenstroom binnen een bedrijf. 

Aanbod Maritiem en Logistiek

Medical first Aid | Medical Care
Opleiding Maritiem Officier Kleine Schepen

De Maritiem Officier kleine schepen is werkzaam in een internationaal georiënteerde beroepsomgeving. Hij vaart op schepen die zowel short sea als wereldwijd kunnen varen, in bijvoorbeeld stukgoed en droge bulkvaart, containervaart, koelvaart, tankvaart, zeesleepvaart, zware ladingvaart maar ook de ferrysector en passagiersvaart. Opleiding Maritiem Officier Kleine Schepen

Opleiding Werktuigkundige kleine schepen

Scheepswerktuigkundige vakken zoals motoren, hulpsystemen en elektrotechniek. Bedoeld voor personen die een vaarbevoegdheid machinist tot 3000 kW willen behalen. Opleiding Werktuigkundige kleine schepen

Opleiding Schipper-machinist beperkt werkgebied (SMBW)

De schipper-machinist beperkt werkgebied (SMBW) werkt in een internationaal georiënteerde beroepsomgeving. Mensen met deze baan varen op schepen tot 500 GT, die een voortstuwingsvermogen hebben van minder dan 3000 kW. Deze schepen zijn zeewaardig en hebben een vaargebied dat zich uitstrekt tot 30 zeemijl uit de kust. Ze mogen echter niet verder dan twaalf uur varen verwijderd zijn van een werkhaven genoemd op het Certificaat van Deugdelijkheid en ook niet verder dan zes uur varen vanaf een beschutte haven of rede. Opleiding Schipper-machinist beperkt werkgebied (SMBW)

BBL opleiding Matroos binnenvaart niveau 2, crebo 25610

Als matroos binnenvaart werk je samen met een hecht team dat er voor zorgt dat het binnenvaartschip en haar lading of passagiers veilig van A naar B worden vervoerd. Afhankelijk van het scheepstype, ben je werkzaam in havens of doe je vervoer in heel Europa. Het is belangrijk dat je handig en flexibel bent, bovendien moet je het niet erg vinden om een tijdje van huis te zijn. Ook heb je goede sociale en communicatieve vaardigheden nodig aan boord van een binnenvaartschip. BBL opleiding Matroos binnenvaart niveau 2, crebo 25610

Maatwerk en In-company

Het ontwikkelen van opleidingen en cursussen behoort tot een van onze sterke punten. Wij leiden personeel precies op zoals jij dat wilt. Het onderwijs en de werkzaamheden in de praktijk sluiten met behulp van een maatwerk aanpak nog beter op elkaar aan. Neem contact op met de accountmanager.

Mathusa Thuraisingam

Accountmanager
E-mail Mathusa

Over Vonk Cursussen en bedrijfsopleidingen

Vonk is de opleider van de regio. Met een uitgebreid aanbod van opleidingen, cursussen en trainginen in 10 verschillende sectoren.
Meer dan 15 jaar ervaring met het ontwikkelen en en geven van opleidingen. Sterke samenwerking met en voor het bedrijfsleven.
Wij leiden op voor de arbeidsmarkt en bieden maatwerk en in-company aan.