Vonk Student Support

Vonk Student Support  

Vonk biedt passend onderwijs voor jou. Voor de start van de opleiding kun je afspraken maken over de ondersteuning die jij nodig hebt om te kunnen leren, jezelf te blijven ontwikkelen en toe te werken naar een positieve en succesvolle leerervaring. 
 
Tijdens de opleiding is jouw coach het eerste aanspreekpunt. Jouw coach maakt jou wegwijs in de school, volgt jouw persoonlijke voortgang en is er als er vragen zijn over de opleiding. Soms is de ondersteuning van jouw coach niet voldoende en is er sprake van een extra ondersteuningsbehoefte.  
 
Als jij behoefte hebt aan extra ondersteuning, kun je dit zelf aangeven. De eerste stap ligt dus bij jou! 

Je kunt aangeven dat er sprake is van een ondersteuningsvraag, waarbij begeleiding, aanpassingen of faciliteiten nodig zijn. De student wordt dan uitgenodigd voor een verlengde intake om de vragen en ondersteuningsbehoefte door te nemen. De afspraken maken we waar mogelijk samen met jouw ouder/ verzorger. In ons schoolondersteuningsprofiel staat welke begeleiding Vonk kan bieden.

Vonk Student Support biedt een plek binnen Vonk waar jij terecht kunt om gezien en gehoord te worden. Een plek waar in vertrouwen persoonlijke ontwikkeling gestimuleerd wordt en waar jij je bewust kan worden van jouw eigen kunnen. Zelfredzaamheid is hierbij belangrijk. Wij geloven dat als jij je als student (meer) bewust wordt van jouw kunnen, je verder door kan ontwikkelen. Dit leidt tot het ontdekken van jouw talenten en kwaliteiten, welke vervolgens zullen worden ingezet in de omgeving.

Vonk Student Support

Wij zijn er voor jou!

 

Stap 1 - Wanneer aanmelden Vonk Student Support?

Als je ondersteuning nodig hebt om te kunnen leren, jezelf te blijven ontwikkelen en toe te werken naar een positieve en succesvolle leerervaring kun je terecht bij Vonk Student Support. Wij helpen bijvoorbeeld studenten met een vraag over:

 • extra begeleiding als je meer nodig denkt te hebben dan wat je coach kan bieden
 • mentale gezondheidsproblemen 
 • problemen op school door je privésituatie
 • geldzorgen
 • langdurige of chronische ziekte of een fysieke beperking
 • moeite met taal en rekenen door dyscalculie of dyslexie
 • motivatieproblemen 
Stap 2 - Aanmelden Vonk Student Support

Aanmelden bij Vonk Student Support via jouw coach. Jouw coach of zorgcoach legt contact met de adviseur van Vonk Student Support op jouw locatie. 

Je neemt dus altijd eerst contact op met jouw coach of zorgcoach. Vind je dit lastig of heb je hierbij hulp nodig dan kunnen we daarbij helpen. Loop langs onze adviseur op jouw locatie of bel de adviseur via Teams.  Of stuur een mail naar vonkstudentsupport@vonknh.nl met jouw hulpvraag.

Stap 3 - Er wordt contact met je opgenomen

Na je aanmelding via de zorgcoach of coach neemt Vonk Student Support contact met jou op, om te kijken hoe ze jou het beste kunnen helpen. Soms word je uitgenodigd voor een gesprek om te kijken welk traject het beste bij jou past. Of word je doorverwezen naar iemand anders.

Voorbeelden van trajecten zijn:

 • beroepsoriëntatie
 • heroriëntatie
 • schoolmaatschappelijk werk 
 • jobcoach
 • passend onderwijs

Adviseurs

Op elke vestiging is een adviseur waarmee je contact kan opnemen door langs te lopen of te mailen. Kijk hieronder wie jouw contactpersoon is.

Ellen Wittebrood

Ellen Wittebrood

Adviseur Alkmaar
E-mail Ellen
Maryse Severens

Maryse Severens

Adviseur Den Helder Burg.Ritmeesterweg en Den Helder Sportlaan
E-mail Maryse
Marianne Grit

Marianne Grit

Adviseur Den Helder Kievitstraat
E-mail Marianne
Angie Ampts

Angie Ampts

Adviseur Schagen
E-mail Angie
Ineke Huiberts

Ineke Huiberts

Adviseur Alkmaar
E-mail Ineke
Kim op den Kelder

Kim op den Kelder

Adviseur / Begeleider Hoorn
E-mail Kim