bosmaaien

Bosmaaien

Welke bosmaaier kies ik? Hoe kan ik de machine het beste onderhouden? En hoe kan ik er veilig mee werken?

In het kort

Type

Cursus

Vakrichting

  • Agro, Groen & Dier

Welke bosmaaier kies ik? Hoe kan ik de machine het beste onderhouden? En hoe kan ik er veilig mee werken?

Drie vragen die beantwoord worden tijdens de cursus Bosmaaien. Deze cursus is geschikt voor medewerkers van hoveniersbedrijven, grootgroenbedrijven, gemeenten, recreatieschappen en andere organisaties die regelmatig met bosmaaiers werken.

Onzorgvuldig gebruik van bosmaaiers kan (ernstig) letsel veroorzaken. Maaiers met een benzine- of elektrische motor veroorzaken ongeveer 87 procent van de ‘maaiongevallen’. Denk hierbij aan opspattende stenen, een verkeerde gebruikshouding van de maaier of oogletsel als gevolg van onzorgvuldig gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Tijdens deze cursus leer je op een veilige, verantwoorde en ergonomische manier te werken, zodat jij en de mensen om je heen veilig zijn. Om te zorgen dat de veiligheid gewaarborgd blijft dienen werknemers regelmatig een cursus te volgen. De cursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte.

De groepsgrootte tijdens de cursusdag zal variëren tussen de zes en acht deelnemers.

Maatwerk

Deze cursus wordt uitsluitend als maatwerktraject aangeboden en kan zowel op eigen locatie als op een locatie van Vonk worden uitgevoerd.
Met onze maatwerkoplossingen kunnen we de inhoud en planning aanpassen aan de specifieke behoeften van uw team. Wilt u hierover meer weten? Dan kunt u contact opnemen met Wouter Blanken, mail: wouter.blanken@vonknh.nl.

 

Bosmaaien
Cursus Duur: 1 lesdag

Inhoud

Tijdens deze eendaagse cursus gaat u verschillende vaardigheden leren. Na deze cursusdag beschikt u over de volgende vaardigheden:

Inhoud:

  • Keuze van een bosmaaier.
  • Bouw van een bosmaaier (snijgarnituur, glasdraadsnijkoppen, slagmessen).
  • Onderhoud Bosmaaier (bedrijfsklaar maken, afstellen, brandstof).
  • Draagstellen (afstellen, veiligheid, gewichtsverdelingen, panieksluiting).
  • Veiligheid. Praktisch werken met de bosmaaier.

Toelating

Voor deze cursus gelden geen toelatingseisen.

Certificering

Na het succesvol afronden van de cursusdag ontvang je een Bewijs van Deelname.

Duur

1 lesdag.

Maatwerk

Deze cursus wordt uitsluitend als maatwerktraject aangeboden en kan zowel op eigen locatie als op een locatie van Vonk worden uitgevoerd. Met onze maatwerkoplossingen kunnen we de inhoud en planning aanpassen aan de specifieke behoeften van uw team. Wilt u hierover meer weten? Dan kunt u contact opnemen met Wouter Blanken, mail: wouter.blanken@vonknh.nl.

Ons team staat voor je klaar

Telefoonnummer: 0223 - 611 310
E-mail: bo@vonknh.nl
Postbus 250, 1780 AG Den Helder