Foto interne auditor

Keuzedeel Interne auditor

In de voedingsindustrie is het belangrijk dat er een veilig product geproduceerd wordt. Het veilig produceren moet regelmatig gecontroleerd worden. 

In het kort

Type

E-learning

Vakrichting

  • Voeding

In de voedingsindustrie is het belangrijk dat er een veilig product geproduceerd wordt. Het veilig produceren moet regelmatig gecontroleerd worden. Het controleren van een veilige productie kan door iedereen die werkt in de voedingsindustrie gecontroleerd worden. Het controleren van een veilige productie moet gebeuren door een opgeleide interne auditor. Er is daarom behoefte aan opgeleide interne auditor’s.

De beheersing van de kwaliteit van voedsel wordt door diverse factoren beïnvloed. De interne auditor beoordeelt de factoren en speelt op tijd in op de factoren die van invloed zijn op de kwaliteit en voedselveiligheid. Hij past de werkzaamheden aan bij onvoorziene omstandigheden. Hij is in staat te werken in het spanningsveld tussen economische, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen die vragen om verantwoorde productie van voedsel. Hij beschikt over specialistische kennis en vaardigheden voor het beheersen van de kwaliteit van voedsel voor menselijke en/of dierlijke consumptie. Hij werkt met specialistische (en complexe) apparatuur, waaronder laboratoriumapparatuur. Hij volgt de ontwikkelingen en inzichten in het brede vakgebied en zet deze in op de werkplek.

Keuzedeel Interne auditor K1325
E-learning Duur: eigen tempo

Inhoud

De cursus wordt aangeboden middels een blended leeromgeving, dat betekent dat je online de opdrachten aanlevert, online een coach hebt die je kunt raadplegen en op de werkvloer ondersteunt wordt door jouw praktijkbegeleider bij het maken en uitvoeren van opdrachten. De audit wordt uitgevoerd op werkplek of stagebedrijf. Tijdens het keuzedeel wordt er een fysieke communicatie les en een auditstappenplan ontwikkelen aangeboden.

De deelnemer:

  • heeft brede kennis van beheersing van verspilling;
  • heeft kennis van evaluatiesystemen;
  • heeft kennis van geldende zorgsystemen;
  • heeft specialistische kennis van de eisen aan voedsel op het gebied van milieu, kwaliteit, (voedsel)veiligheid en gezondheid;
  • heeft specialistische kennis van verbeterprocessen (Deming cirkel);
  • heeft specialistische kennis van werkzaamheden, materialen en middelen;
  • kan afwijkingen aan product en/of proces herkennen.

Toelating

Het scholingstraject is geschikt voor mensen opgeleid op niveau 2 die reeds werkzaam zijn in de voedingsindustrie of dat voornemens zijn.

Certificering

Het examen bestaat uit een auditrapport en een presentatie. Als het examen met positief resultaat is afgerond, gaan de resultaten naar de examencommissie van Clusius College. Zij stellen de resultaten officieel vast, waarna er melding van het behaalde certificaat gedaan wordt bij DUO. Het behaalde certificaat wordt dan opgenomen in het register van DUO en is via mijnduo.nl op te halen. Dit proces kan 3-6 weken duren.

Kosten

€875 btw vrijgesteld

Aanmelden

Via onderstaande link kom je in de webshop terecht waar je je voor de cursus registreert, de cursus aankoopt en afrekent via Ideal of overboeking. Je ontvangt direct na betaling een e-mail met een bevestiging en informatie over de cursus op het online leerplatform.

Aanmelden

 

Ons team staat voor je klaar

Telefoonnummer: 0223 - 611 310

E-mail algemeen: bo@vonknh.nl

Postbus 250, 1780 AG Den Helder

Voor vragen kun je contact opnemen met onze accountmanager J.Visch.