Begeleider praktijkleren

Begeleider Praktijkleren

Jij bent werkzaam of voornemens om te gaan werken in een positie waarbij jij een (lerende) medewerker of stagiair begeleidt op de werkvloer of je wilt je daarin verder specialiseren of je kennis verbreden. 

In het kort

Type

Incompany

Vakrichting

  • Retail

De Begeleider Praktijkleren kan werkzaam zijn in elke organisatie die een (lerende) medewerker opleidt (leerbedrijven). De deelnemer leert hoe een stagiair of (nieuwe) medewerker begeleidt op de werkvloer. Hij zorgt ervoor dat de het ontwikkelingsproces transparant is, dat er voldoende gecommuniceerd wordt met de medewerker en zijn netwerk, en hoe de stagiair of (nieuwe) medewerker eigenaar blijft van het eigen ontwikkel-/leerproces. Hij zet didactiek, pedagogiek, gesprekstechnieken in en vormt zich een juiste houding om de ander te kunnen laten ontwikkelen. 

Jij bent

Jij bent werkzaam of voornemens om te gaan werken in een positie waarbij jij een (lerende) medewerker of stagiair begeleidt op de werkvloer of je wilt je daarin verder specialiseren of je kennis verbreden. 

Jij leert

Jij leert hoe je een begeleidingsperiode opstart, doorloopt en afsluit, doelen opstelt, bespreekt en bewaakt, te reflecteren op het eigen gedrag, onder andere door dit te evalueren met de (nieuwe) medewerker of stagiair. 

Begeleider Praktijkleren
Incompany Duur: 240 SBU

Tijdens de opleiding

Tijdens de lesdagen krijgen de deelnemers handvatten om de rol van praktijkopleider aan te leren of verder te ontwikkelen. Hierbij krijgen de deelnemers kennis van medewerkers/studenten met diverse achtergronden en leerwensen. We houden hierbij rekening met de doelgroep zoals het niveau van de medewerker/student, cultuur of leeftijd. Ze leren hoe medewerkers/studenten op hun eigen niveau en naar hun eigen leerbehoefte opgeleid worden. 

Het programma bestaat uit 6 fysieke lesdagen volgens de volgende onderwerpen.

  1. Hoe motiveer ik medewerkers en stagiaires?
  2. Hoe begeleid ik medewerkers en stagiaires op maat?
  3. Hoe ondersteun ik bij talentontwikkeling?
  4. Hoe speel ik in op nieuwe generaties?
  5. Hoe maak ik medewerkers en stagiaires eigenaar van hun leerreis?
  6. Hoe geeft ik constructieve feedback?

Gedurende het opleidingstraject werkt de deelnemer aan portfolioopdrachten die aansluiten bij de persoonlijke leerdoelen en die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Het examen wordt verantwoord door middel van een criteriumgericht interview waarbij de student de portfolio opdrachten verantwoord.

Na de opleiding

Deelnemers aan dit keuzedeel beschikken na afronding over kennis en vaardigheden hoe een stagiair of (nieuwe) medewerker te begeleiden op de werkvloer.

Startdata en lestijden

Startdatum in overleg. Lesdagen en praktijkopdrachten.

Kosten

€ 1.065,-  * Vrijgesteld van BTW inclusief lesmateriaal en examenkosten 

* o.b.v. groep 15 deelnemers, voor meer informatie of maatwerk vraag naar de mogelijkheden.

Duur

240 studiebelastingsuren

Niveau

Keuzedeel mbo niveau 3/4

Startdatum en locatie

Locatie: In company, op aanvraag.

Aanmelden

Wil jij je meer informatie over dit incompany keuzedeel mbo niveau 3/4. Neem dan contact op via onderstaand formulier. 

Contact

Ons team staat voor je klaar

Telefoonnummer: 0223 - 611 310
E-mail algemeen: bo@vonknh.nl
Postbus 250, 1780 AG Den Helder