Banner Vonk mbo opleiding Middenkader engineering

Middenkader engineering

Als technicus engineering werk je aan het ontwerp, onderhoud, de productie of verkoop van nieuwe technische producten. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met apparaten voor het huishouden, in de industrie, medische instrumenten of duurzame producten zoals warmtepompen of zonnepanelen. Jij maakt de techniek van de toekomst.

In het kort

Niveaus

4

Locaties

  • Den Helder

Leerweg

  • BBL
  • BOL

Jij bent

Je bent geïnteresseerd in techniek. In het sleutelen aan producten en het bedenken van slimme oplossingen. Je kunt goed werken op detailniveau zonder het grote plaatje te verliezen. En je wil aan de slag in een werkveld vol kansen en razendsnelle nieuwe ontwikkelingen.

Jij leert

Je leert alles over productontwikkeling, begeleiding van productiewerk, productontwerp, en nieuwe technische ontwikkelingen. Je ontdekt hoe je een goed product maakt en verkoopt, en welke technische en creatieve vaardigheden daarbij komen kijken.

Tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding maak je kennis met verschillende werkvelden in de techniek zoals engineering, elektrotechniek, besturingstechniek en werktuigbouwkunde. Je leert tekeningen maken en lezen, kostencalculaties maken, medewerkers begeleiden en werkopdrachten voorbereiden.

Na de opleiding

Als technicus engineering kun je aan de slag in de industrie, het bedrijfsleven en onderhouds-/servicebedrijven. Je kunt doorgroeien naar functies als (industrieel) ontwerper, projectleider en leidinggevende.

 

Technicus engineering
Niveau 4 Duur: 4 jaar

De opleiding kent verschillende specialisaties. Gedurende de opleiding volg je een algemeen breed programma dat voor alle specialisaties als het ware de basis vormt.

Welke vakken krijg je

Naast de algemene vakken zoals Nederlands, Engels, burgerschap en rekenen leren we je alles over elektrotechniek, werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde, programmeren, sustainable energy en CAD-tekenen.

Sustainable Energy

Voor de opleidingen Middenkader Engineering en Mechatronica wordt een extra vakonderdeel aangeboden, namelijk Sustainable Energy (duurzame energie). Met dit vakonderdeel worden de huidige opleidingen Middenkader engineering en Mechatronica toekomstgericht vormgegeven. Sustainable Energy biedt jou uitzicht op een toekomst in bijvoorbeeld de offshore windenergie of op het gebied van zonne-energie. Sectoren waarin voor de komende jaren een flinke groei wordt verwacht.

Karaktereigenschappen

Voor het volgen van deze opleiding zijn de volgende karaktereigenschappen van belang: je hebt een brede interesse in techniek, bent een doorzetter die accuraat kan werken. Je bent flexibel, klantgericht en kan goed projectmatig en in teamverband werken.

Leerweg, duur en vooropleiding

De opleiding wordt gegeven in de bol-variant en duurt 4 jaar. Daarnaast kan je, als je in het bezit bent van een technische niveau 3 opleiding, de verkorte tweejarige bbl-opleiding volgen.

Studenten die via DMI (Directie Materiële Instandhouding) een opleiding gaan volgen kunnen zich aanmelden voor de combi-opleiding.

Heb je nog vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer H. Pranger.
Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 350.
E-mailen kan natuurlijk ook: hans.pranger@vonknh.nl

Let op: 2 jarige verkorte BBL-opleiding alleen mogelijk indien je al in bezit bent van diploma niveau 3.

Bekijk deze studie in cijfers