Buitenlandse studenten op bezoek voor internationale lesmodule Amoove21

Studenten Amoove21 in Alkmaar

In het kader van het internationale project Amoove21 waren er de afgelopen twee weken negen buitenlandse studenten op bezoek bij onze mbo-opleiding Paardenhouderij. Ze volgden bij ons een twee weken durende internationale lesmodule. De studenten zijn afkomstig van de scholen: Axxell (Finland), Skjetlein videregående skole (Noorwegen) en Munkagårdsgymnasiet (Zweden). Ze werden in het atrium verwelkomd met grote vlaggen van hun thuisland. Samen met de Nederlandse vlag, was er op deze manier aandacht voor de mooie samenwerking tussen de vier landen binnen het project.

Vorige week waren de studenten ook mee naar de landbouw- en lappendag in Alkmaar. Ook diverse excursies naar bedrijven en enkele typisch Nederlandse activiteiten stonden gepland. Woensdag reden ze onder andere met paard en wagen door Alkmaar, iets wat in hun thuisland niet gebruikelijk is. Ook hebben ze hun eigen maaltijd bereid bij onze opleidingen Voeding. Veel diverse activiteiten, dus een leerzame en leuke lesmodule voor de studenten. Ze hebben allemaal het certifcaat van de lesmodule behaald!

Internationale samenwerking

Binnen het Erasmus+ project Amoove21 werken we samen met scholen uit Finland, Noorwegen, Zweden en Friesland. Wij hebben de afgelopen jaren negen internationale lesmodules ontwikkeld op gebied van Dierverzorging, Veehouderij en Paardenhouderij. Vier van deze lesmodules testen we door middel van een pilot. Er zijn al Vonk-studenten naar Noorwegen geweest voor een lesmodule Veehouderij en naar Zweden voor een lesmodule Dierverzorging.

Onze gaststudenten werkten samen met klas 20PH4 en waren regelmatig in de paardenstallen te vinden, waar zij ook met studenten uit de andere klassen samenwerkten. Op deze manier ervaarden onze studenten en collega’s een stukje ‘Internationalisation at home’.
De laatste drie dagen van de twee weken ontvingen we ook vier docenten van onze partnerscholen om de pilot te evalueren en om gezamenlijk te werken aan het perfectioneren van de lesmodules. We gaan voor een duurzame samenwerking!

Tegelijkertijd vond in Leeuwarden bij Aeres een lesmodule Milk Processing plaats voor veehouderij studenten. Twee studenten van onze veehouderij opleiding vertrokken naar Leeuwarden om daar samen met Veehouderij-studenten uit Noorweden, Zweden en Finland twee weken lang te verblijven voor de laatste Pilot.