Kwalificatiewedstrijden Skills Heroes

Vonk studenten Elian en Ramon door naar landelijke finale skills heroes hovenier

Tijdens de kwalificatiewedstrijden Skills Heroes hovenier hebben 20 studenten in teams van 2 tegen elkaar gestreden voor een plek in de finale. De 4 beste teams mochten door. Ze hebben een duintuin gecreëerd die het gevoel geeft alsof je op vakantie bent in je eigen achtertuin.

De tuin is opgedeeld in 2 elementen: de strakke lijnen van het voetpad en de organische vormen van het houten palissade en beplanting. Een duintuin is natuurlijk niks zonder water, daarom hebben de deelnemers ook een ondergrondse infiltratiekrat ontworpen, waarmee er tot wel 200 liter water opgeslagen kan worden. Een leuke uitdaging!

Vonk studenten Elian en Ramon hebben drie dagen lang hard geknald tijdens de kwalificatiewedstrijden. Ondanks een fikse klap op de duim, waren ze niet te stoppen! Ze hebben samen een prachtige duintuin opgeleverd.

De jury vond ook dat Elian en Ramon een prachtige tuin hadden gemaakt. Ze hebben een plek weten te bemachtigen in de nationale finale en gaan strijden voor de titel Nederlands kampioen hovenier. Goed gedaan, we zijn trots op deze toppers!