Vonk host Skills Heroes vakwedstrijden Orde & Veiligheid

Vonk doet dit jaar voor het eerst mee met landelijke mbo-wedstrijden voor Orde & Veiligheid. Daarnaast zijn we ook host van het evenement op onze mbo-locatie in Schagen. Op dinsdag 30 januari reizen 24 mbo-teams uit het hele land af naar Schagen voor de Skills Heroes vakwedstrijden. 

Directeur Petra Roorda is trots is op het team en de studenten van Vonk die de Skills Heroes wedstrijden HTV en beveiliger faciliteren en mogelijk maken. ‘Op deze manier kunnen we samen deze beroepsgroep een gezicht geven’. 

Naast een vakkundige jury zijn er ook aardig wat acteursrollen weggelegd en zit er al maanden organisatie en voorbereiding aan vast. Vonk is trost dat zij landelijk deze branche mogen vertegenwoordigen. ‘De veiligheidsbranche is constant in ontwikkeling en beweging. De maatschappij vraagt om fysiek en mentaal sterke beveiligers en handhavers, want die zijn meer dan ooit nodig in deze tijd. De Skills Heroes wedstrijden voor HTV en beveiliger vormen een mooie meetlat om studenten hun kennis en kunde te kunnen laten zien.’ aldus Sander Stolk opleidingsmanager van team Orde en Veiligheid bij Vonk. 

De opleidingen worden al jaren in Schagen verzorgd maar hadden nog geen wedstrijdprofiel binnen Skills. Doordat Vonk naar voren treedt als actieve deelnemer en host is het voor studenten die de opleiding Beveiliger of Handhaver in Nederland volgen sinds dit jaar ook mogelijk om mee te doen aan vakwedstrijden, waarmee je je nog beter voorbereid op een examen en toekomst binnen dit vakgebied. 

Vonk wil partners als de politie, NS en handhaving bedanken voor de fijne samenwerking. En wil de volgende deelnemende scholen uit het hele land vast ontzettend veel succes en plezier wensen; Albeda, Nova College, Deltion College, ROC Midden-Nederland, ROC A12, Vonk, Aventus, Vista College, Koning Willem 1 College, Drenthe College, ROC Twente.

Skills Heroes HTV