Vonk gaat naar huis met drie zilveren medailles bij Skills the finals

Twee dagen lang streden vmbo en mbo teams in Brabant in hun eigen vakgebied naar een landelijke titel. Voor zowel Handhaving als Paraveterinair ging Vonk met een podiumplek naar huis. De Brabanthallen vormden donderdag en vrijdag 20 en 21 maart de wedstrijdvloer voor veel instellingen, teams, leerlingen en studenten. Een overweldigend gevoel zoveel vakmanschap en vakgebieden die het mbo rijk is, bij elkaar te zien in Den Bosch. Namens Vonk deden vanuit zowel het vmbo als het mbo drie teams mee. Bij het vmbo streden teams van Tuinontwerp & -aanleg, Economie & Ondernemen en Bloem en bij het mbo streden Handhaving, Bloem en Dierenverzorging in de Brabanthallen voor een podiumplek. 

Skills Beau & Jacky op podium handhaving

Team handhaving bestaande uit de twintig jarige Jacky van Woerkom uit Alkmaar en de negentienjarige Beau Bouma uit Julianadorp werden via sporttesten en diverse casussen uitgedaagd om het op te nemen tegen andere teams. Zelf een bus vol hooligans was bij Beau & Jacky, tweedejaars studenten van de opleiding Handhaver in Schagen, onder controle. Onder de bevlogen leiding van Sander de Boer en Jeroen Rodenburg vertrok het team Handhaving twee dagen daarvoor richting het Zuiden. Beau en Jacky mochten vanavond met de tweede prijs van Nederland naar huis.

Skills Jolien op podium paraveterinair

De 20 jarige Jolien Castien uit Zandvoort, vierdejaars studente Paraveterinair, dierenarts assistent, streed eerder dan the Finals in Brabant al om haar titel. Deze wedstrijden kunnen in het belang van het welzijn van dieren niet in de Brabanthallen worden georganiseerd. Deze vakwedstrijd vond op 11 maart in Doetichem plaatst. Daar behaalde Jolien de top 3. De top 3 kandidaten waren vanavond in Brabant aanwezig om hun daadwerkelijk prijs in ontvangst mochten nemen. En Jolien werd glansrijk ook tweede van Nederland. 

Los van studenten met een podiumplek is Vonk ook trots op de andere studenten die het tot de finales in Brabant schopte. Pam Hendriks van Dierverzorging eindigde na twee intensieve dagen op de landelijk vierde plaats en Iris van den Brink van Bloem op de zesde plaats. 

Het was een feest van trots in Brabant, trots op de weg er naartoe, op twee dagen zichtbaarheid voor vaktalent binnen het vmbo en mbo. Het waren lange intensieve dagen met een geweldig resultaat voor onze leerlingen en studenten. Ze zijn allemaal een prachtige ervaring rijker en zo mooi als demissionair minister Dijkgraaf aangaf tijdens de prijsuitreiking van het mbo. Het mbo vormt het hart van onze samenleving, als zij er niet waren, wordt het wel heel donker, hebben we geen licht, stroom, geen zorg. Gelukkig brandt na vanavond niet alleen in Brabant nog licht. 

Bekijk hier de foto’s van de finals

skills Beau & Jacky in actie
Skills Beau & Jacky in actie 2
Skills Beau en Jacky in actie bij Hooligan bus