Banner Vonk mbo opleiding retailmedewerker

Business Administration & Control-specialist

Zakelijke Dienstverlening
Tijdens de opleiding ontwikkel je brede kennis van bedrijfsprocessen. Als expert op het gebied van administratie heb je een cruciale rol in een organisatie.

In het kort

Niveaus

4

Locaties

  • Schagen

Leerweg

  • BOL

Tijdens de opleiding Business Administration & Control-specialist ontwikkel je brede kennis van bedrijfsprocessen. Zo leer je effectief te werken met geautomatiseerde systemen. Als expert op het gebied van administratie heb je een cruciale rol in een organisatie. Je werkt nauw samen met interne klanten en communicatievaardigheden zijn belangrijk. Vroeger lag de focus op het correct uitvoeren van boekhoudkundige taken. Nu ligt de nadruk meer op het verstrekken van gevraagd en ongevraagd advies en informatie over financiële gegevens aan verschillende disciplines binnen een bedrijf.

Business Administration & Control specialist
Niveau 4 Duur: 3 jaar

Je leert niet alleen de basisprincipes van boekhouden en fiscaliteit, maar krijgt ook een grondig inzicht in het beheren en controleren van de administratie, inclusief sub-administraties. Van het controleren en bijwerken van dagboeken tot het ondersteunen bij periodeafsluitingen en het indienen van aangiftes omzetbelasting. Je krijgt alle tools die je nodig hebt om deze taken met vertrouwen te kunnen doen.

Opbouw van de opleiding

Je start in een breed basisjaar waarin je gaat onderzoeken welke richting uit de wereld Economie en Ondernemen, het beste bij jou past. Na het eerste jaar kies je de specialisatie die bij je past. Business Administration & Control-specialist is een veelzijdige opleiding. In totaal duurt de opleiding drie jaar.

Vanaf het tweede leerjaar ga jij je specialiseren en ontwikkel je vaardigheden zoals zakelijk communiceren en het verwerken van gegevens. Bij het afronden van de opleiding kun je verbetervoorstellen doen over geld- en goederenstromen, kun je financieel administratieve taken afhandelen en verricht je werkzaamheden voor de periodeafsluiting of belastingaangifte.

Welke vakken krijg je?

Je gaat aan de slag met een vakkenpakket die bestaat uit Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap. Ook krijg je praktijkvakken zoals recht en wet financiële toezicht (WFT). Van dit laatste vak kun je een landelijk erkend certificaat behalen.

Keuzedelen

Naast het vakkenpakket zijn er keuzedelen waarmee je jouw opleiding extra interessant maakt. We bieden bij de opleiding Business Administration & Control-specialist een groot aantal keuzedelen aan zoals: ondernemerschap, data-analyse en voorbereiding hbo. Zo kun je jouw kennis verdiepen of verbreden. Naast de keuzedelen zijn de praktijklessen en stage ook een belangrijk onderdeel van je opleiding.

Karaktereigenschappen

Voor het volgen van deze opleiding herken jij jezelf in de volgende karaktereigenschappen: je bent accuraat, nauwkeuring, sociaal, servicegericht en communicatief vaardig.

Leerweg en duur

De opleiding wordt gegeven als bol-variant. In het eerste jaar ga je vanaf week 30 op stage. Je loopt dan 3 dagen in de week stage. De andere twee dagen ga je naar school. Vanaf het tweede leerjaar start je direct met twee dagen in de week stage. Dit loopt door tot het einde van leerjaar 3. De opleiding duurt in totaal 3 jaar.

Vooropleiding

Je kunt starten met de opleiding als je minimaal een diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg (KB) hebt.

Waar kun je later gaan werken?

Na je opleiding kun je aan de slag bij een administratiekantoor, een accountantskantoor of op de financiële afdeling van bedrijven en organisaties in alle branches.  

Vervolgopleiding

Na het behalen van je diploma kun je doorstromen naar een hbo opleiding zoals Business Controller of Accountancy.

Contact

Wil je meer informatie over de opleiding? Neem dan contact op via robin.velthuis@vonknh.nl.

Bekijk deze studie in cijfers

Praktijkvoorbeelden

Benieuwd naar praktijkvoorbeelden van de opleiding Business Administration & Control-specialist? Klik op de link hieronder.

Ga naar praktijkvoorbeelden