Economie

Legal, Insurance en HR-specialist

Zakelijke Dienstverlening
Tijdens deze opleiding doe je kennis op over juridische zaken, verzekeringen of werken op een afdeling personeel en organisatie (P&O). Zo ga je leren om juridisch advies of informatie te geven.

In het kort

Niveaus

4

Locaties

  • Schagen

Leerweg

  • BOL

Tijdens deze opleiding doe je kennis op over juridische zaken, verzekeringen of werken op een afdeling personeel en organisatie (P&O). Zo ga je leren om juridisch advies of informatie te geven. Of om mensen te helpen bij het aanvragen van officiële documenten zoals een paspoort of rijbewijs. Meer gericht op personeel en organisatie, ga je leren over rechten en plichten van een medewerker, arbeidsomstandigheden en wetten. En komt ook werving en selectie van nieuwe medewerkers aan bod. 

Legal, Insurance & HR services specialist
Niveau 4 Duur: 3 jaar

Met deze richting kies je voor een veelzijdige opleiding. Je kunt je specialiseren in de richting van publieke dienstverlening of in de richting van het bank- en verzekeringswezen. Door de goede samenwerking met lokale gemeentes en bedrijven sluit de opleiding goed aan op de praktijk. Daarnaast kun je tijdens je opleiding ook meerdere certificaten behalen die jou een plus geven in het zoeken naar een baan.

Opbouw van de opleiding

Je start in een breed basisjaar waarin je gaat onderzoeken welke richting uit de wereld Economie en Ondernemen, het beste bij jou past. Na het eerste jaar kies je de specialisatie die bij je past. Legal-, Insurance- en HR-specialist is een veelzijdige opleiding. In totaal duurt de opleiding drie jaar.

Vanaf het tweede leerjaar specialiseer je je en ontwikkel je skills als zakelijk communiceren en het verwerken van gegevens. Bij het afronden van de opleiding weet jij precies hoe je ondersteuning kunt bieden op juridische of HR vraagstukken en kun je goed managementinformatie aanleveren.

Welke vakken krijg je?

Je gaat aan de slag met een vakkenpakket die bestaat uit Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap. Ook krijg je praktijkvakken zoals recht en wet financiële toezicht (WFT).

Keuzedelen

Naast het vakkenpakket zijn er keuzedelen waarmee je jouw opleiding extra interessant maakt. We bieden bij de opleiding Legal-, Insurance- en HR-specialist een groot aantal keuzedelen aan zoals: ondernemerschap, data-analyse en voorbereiding hbo. Zo kun je jouw kennis verdiepen of verbreden. Naast de keuzedelen zijn de praktijklessen en stage ook een belangrijk onderdeel van je opleiding.

Karaktereigenschappen

Voor het volgen van deze opleiding herken jij jezelf in de volgende karaktereigenschappen: je bent accuraat, nauwkeuring, sociaal, servicegericht en communicatief vaardig.

Leerweg en duur

De opleiding wordt gegeven als bol-variant. In het eerste jaar ga je vanaf week 30 op stage. Je loopt dan 3 dagen in de week stage. De andere twee dagen ga je naar school. Vanaf het tweede leerjaar start je direct met twee dagen in de week stage. Dit loopt door tot het einde van leerjaar 3. De opleiding duurt in totaal 3 jaar.
 

Vooropleiding

Je kunt starten met de opleiding als je minimaal een diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg (KB) hebt.

Waar kun je later gaan werken?

Na je opleiding kun je in veel sectoren en bedrijven/organisaties aan het werk. Denk bijvoorbeeld aan een bank, verzekeringskantoor of de gemeente. Maar ook bij een makelaar of notarissenkantoor. De beroepen zijn onder andere verzekeringsadviseur, schade-expert, personeelsadviseur of consulent publieke dienstverlening. De opleiding is ook een perfecte opstap naar een hbo vervolgopleiding zoals makelaar, advocaat of notaris.

Vervolgopleiding

Na het behalen van je diploma kun je doorstromen naar een hbo opleiding zoals Recht, Actuarieel Analist en Makelaar.

Contact

Wil je meer informatie over de opleiding? Neem dan contact op via robin.velthuis@vonknh.nl

Bekijk deze studie in cijfers

Praktijkvoorbeelden

Benieuwd naar praktijkvoorbeelden van de opleiding Legal, Insurance en HR-specialist? Klik op de link hieronder.

Ga naar praktijkvoorbeelden