Leren over de Spaanse cultuur in Valencia

Marit is studente Vonk-opleiding Travel, Leisure en Hospitality en zit nu in haar laatste jaar. Ze loopt stage in een hotel in Valencia waar ze niet alleen het vak leert, maar ook de Spaanse cultuur beter leert kennen. 

Ze verteld ons waarom stage in het buitenland een geweldige ervaring is. 

 

Al vanaf het eerste leerjaar weet ze dat ze een buitenlandstage wilt volgen is haar al verteld dat ze in haar laatste jaar stage in het buitenland kan gaan lopen, ze was  direct enthousiast. Ze vindt het erg leuk om andere culturen te leren kennen en te beleven, daardoor wist ze dat stage in het buitenland echt iets voor haar was.  

Toen er in het eerste schooljaar aan haar verteld werd dat ze in haar laatste jaar stage in het buitenland kon gaan lopen, werd ze direct enthousiast. Nu in het laatste jaar is het zo ver, haar stage in het buitenland. 

Genieten aan de Spaanse Costa 
Spanje is een mooi land met lekker warm weer. Marit wilde ook graag meer te weten komen over de cultuur en graag Spaans leren. Het leukste aan stage lopen in het buitenland is volgens haar het leren kennen van nieuwe mensen en de cultuur van Spanje.  

Als ze niet in het hotel aan de slag is doet ze graag leuke dingen zoals uiteten, lunchen, winkelen en de populaire locaties van Spanje verkennen. Dit bijzondere avontuur in Valencia beleeft ze niet alleen, ze loopt stage samen met twee klasgenoten. 

Even wennen aan een nieuwe omgeving 
Stage in het buitenland bevalt haar erg goed. In Spanje woont ze midden in het centrum, dus alle winkels en restaurants zijn dichtbij. Thuis woont ze in een klein dorp waar het een kwartier met de auto naar de stad is. Tijdens het begin van haar stage vond ze het lastig dat ze geen vrienden en familie vlakbij had waar ze even snel naartoe kon. Daarnaast was een andere taal spreken in het begin even wennen, maar gelukkig went het snel!

Stagelopen in het buitenland is een leuke uitdaging. Haar favoriete herinnering is dan toch wel het leren kennen van de Spaanse cultuur en steden. Daarnaast is ze ook een stuk zelfstandiger geworden, doordat ze alles zelf moest regelen. Eén ding is zeker: de stage is een tijd die ze nooit zal vergeten. Ze heeft een fantastische tijd achter de rug! 

Wil jij ook dit bijzondere avontuur ook meemaken? Kijk dan op onze internationalisering pagina voor meer informatie over internationale stages Internationaal | Vonk (vonknh.nl). Of is de opleiding Travel, Leisure & Hospitality iets voor jou? Lees meer over de opleiding: https://www.vonknh.nl/mbo/opleidingen/travel-leisure-hospitality