Sara stapt uit haar comfortzone in Valencia

Vanaf het moment dat Sara, student Travel, Leisure en Hospitality, te horen kreeg dat ze in het derde en laatste jaar van haar opleiding stage in het buitenland kon lopen, was ze direct. Ze vindt dat je dankzij stage in het buitenland uit je comfortzone stapt en je erg zelfstandig wordt, daarnaast leer je ook veel nieuwe mensen kennen en krijg je er een ervaring voor het leven bij. Ze kijkt terug op een waardevolle tijd. 

De keuze voor Spanje was snel gemaakt, doordat Sara vaak met haar gezin op vakantie gaat naar Spanje. Ze weet daardoor dat ze de leefstijl, het eten en het weer heerlijk vindt in Spanje. Van de drie Spaanse steden leek Valencia haar het leukste en interessantste, vandaar haar keuze voor Valencia.  

Veel leren in de Spaanse zon
Tijdens haar stage leert ze erg veel. Ze leert onder andere het in-en uit checken van gasten, kamers controleren, creditcards checken, mails beantwoorden en natuurlijk leert ze erg goed Spaans. Daarbij helpt het dat ze Spaanse les kreeg tijdens de eerste twee weken van haar stage. Maar door het toe te passen in haar werk, leert ze de taal het best.

Het leukste aan haar stage vindt ze dat ze nieuwe mensen leert kennen en dat ze veel zelfstandiger wordt. Daarnaast leert ze Spaans en slaat ze de gure winter in Nederland gedeeltelijk over. In haar vrije tijd verveelt ze zich nooit, omdat er veel te doen is. Als je voor jezelf moet zorgen, gaat een deel van je vrije tijd naar het huishouden: de was doen, koken, haar kamer schoonmaken en boodschappen doen voor het eten. Maar er is ook tijd voor leuke dingen zoals de stad verkennen, winkelen en lekker eten. 

Nieuwe vrienden en levenservaring
Een stage in het buitenland brengt veel veranderingen, maar de grootste verandering voor Sara was de leefstijl. De mensen in Spanje eten later dan wij in Nederland en ze houden een siësta in de middag. Daarnaast is het eten ook erg anders. In Nederland heb je veel keuze tijdens het boodschappen doen, maar in Spanje kan het soms erg beperkt zijn. Haar stage was de eerste keer dat ze zonder haar ouders naar het buitenland ging en dat ze op zichzelf woont, dit was erg wennen in het begin.  

Sara ervaart veel leuke dingen tijdens haar stage, maar als ze iets moest kiezen wat het leukste is, dan zijn dat de avonden die ze gezellig met haar nieuwe vrienden doorbrengt. Na de stage in Valencia heeft Sara er een levenservaring bij die ze nooit gaat vergeten.  

Stage in het buiteland kan erg lastig zijn om helemaal zelf te regelen, daarom biedt Vonk een bedrijf aan dat studenten helpt met het zoeken naar een stagebedrijf en woning. Sara vond het handig om hulp te krijgen bij het regelen van haar stage. Het bedrijf, DSA, specialiseert zich in vier steden: Berlijn, Barcelona, Madrid en Valencia. 

Wil jij ook dit bijzondere avontuur ook meemaken? Kijk dan op onze internationalisering pagina Internationaal | Vonk (vonknh.nl). Of is de opleiding Travel, Leisure & Hospitality iets voor jou? Lees meer over de opleiding: https://www.vonknh.nl/mbo/opleidingen/travel-leisure-hospitality