EVV

Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (EVV)

De regierol pakken en verantwoordelijkheid nemen voor jouw cliënt!

In het kort

Type

Bedrijfsopleiding

Locaties

  • Schagen

Vakrichting

  • Zorg & Welzijn

De Eerst Verantwoordelijk Verzorgende is werkzaam in de ouderenzorg en zorgt ervoor dat de cliënt zo veel mogelijk kwaliteit van leven ervaart. Je coördineert de multidisciplinaire zorg en de continuïteit van zorg, in overleg met de cliënt.

Eerst Verantwoordelijke Verzorgende
Bedrijfsopleiding Duur: 11 lesdagen

Inleiding

De Eerst Verantwoordelijk Verzorgende is werkzaam in de ouderenzorg en zorgt ervoor dat de cliënt zo veel mogelijk kwaliteit van leven ervaart. Je coördineert de multidisciplinaire zorg en de continuïteit van zorg, in overleg met de cliënt.

In de opleiding tot Eerst Verantwoordelijk Verzorgende word je geleerd om alle taken uit te voeren die horen bij deze functie. De opleiding wordt uitgevoerd volgens de eisen van de opleiding tot EVV, deskundigheid en eindtermen opgesteld door opleidingscommissie CZO, 28 november 2019, versie 1.0.

Inhoud

Module 1 Methodisch werken en coördineren op zorg - 3 lesdagen

In deze module laat je als toekomstig Eerst Verantwoordelijk Verzorgende zien dat je de visie op zorg van de instelling kan toepassen dat je methodisch kan werken, verzorgend kan redeneren en dat je de zorg goed kan coördineren.

Module 2. Samenwerken met naasten, andere disciplines en communicatie - 4 lesdagen

In deze module zal veel intervisie plaatsvinden en is er ruimte voor gesprekstechnieken die je kan toepassen, kijken we naar hulpmiddelen binnen de organisatie voor o.a. Inwerken van collega's.
Teamrollen en eigen rol en conflicten en conflicthantering.

Module 3. Crisissituatie, wetgeving en kwaliteitszorg - 4 lesdagen

In deze module ga je aan de slag met een kwaliteitsverbetering, we gaan naar verschillende crisissituaties kijken en we gaan dieper in op wetgeving in de zorg.

Duur

11 lesdagen.

Toelating

  • De deelnemer is minimaal in het bezit van een diploma mbo-3 niveau verzorgende (verzorgende of verzorgende-IG, Individuele Gezondheidszorg).
  • De deelnemer is in het bezit van een vergelijkbaar diploma op minimaal mbo-3 niveau. Dit is alleen mogelijk na overleg met de theorie-aanbieder/ opleidingsinstelling en ontheffing van de werkgever.
  • De deelnemer is minimaal 1 jaar werkzaam in de functie van verzorgende.

Let op: je kunt deelnemen aan de opleiding als je al een werk- of stageplek bij een erkend leerbedrijf hebt voor minimaal 20 uur per week.

Diplomering

Nadat je de opleiding met goed gevolg hebt afgesloten, vraag je zelf jouw landelijk erkend branchediploma aan bij CZO. De informatie over het aanvragen van het branchediploma ontvang je bij aanvang van module 3 van de opleiding.

Kosten

€ 1.495 p.p, vanaf 12 personen.    

Aanmelden

Bij voldoende deelnemers (12 personen) start de opleiding in november 2024.
Wil jij je aanmelden voor of meer informatie over deze cursus/ opleiding? Geef dan je gegevens door via onderstaande knop:

Aanmelden wachtlijst

Ons team staat voor je klaar

Telefoonnummer: 0223 - 611 310
E-mail: bo@vonknh.nl
Postbus 250, 1780 AG Den Helder