Assortiment kennis Horeca en Voeding

Assortimentskennis Horeca en Voeding

Je werkt in een supermarkt, speciaalzaak of cateringbedrijf en merkt dat je klanten behoefte hebben aan advies en speciale kennis over de producten die je verkoopt.

In het kort

Type

Incompany

Vakrichting

  • Retail

In een wereld die voortdurend ontwikkelt, is kennis de sleutel tot succes voor bedrijven in de foodservice en supermarktbranche. Vonk werkt samen met de opleider Learning Flow om bedrijven, vakspecialisten en ook verenigingen van versspecialisten te voorzien van de meest praktijkgerichte en waardevolle opleidingsmogelijkheden in de branche.

 Met deze keuzedelen kunnen onder andere beginnend en ervaren medewerkers van supermarkten, cateringbedrijven en speciaalzaken én werkzoekenden zich scholen en specialiseren in de retail, voeding en horeca. 

Assortimentskennis aardappelen, groente en fruit
Incompany Duur: 240 SBU

Er zijn in Nederland veel bedrijven die het assortiment van aardappelen, groente en fruit (AGF) aanbieden en verkopen, zoals groentespeciaalzaken en supermarkten. Voor supermarkten geldt dat zij zich met name met versafdelingen, waaronder de AGF afdeling, het meest zichtbaar kunnen onderscheiden van de concurrentie. Het specialiseren van medewerkers op een versafdeling heeft ook meerwaarde ten opzichte van de online bestellingen van klanten. De deskundigheid van medewerkers om klanten (en collega's) over brood en banket te informeren en te adviseren zijn bepalend voor de beeldvorming van de kwaliteit bij klanten. Met dit keuzedeel kunnen onder andere beginnend en ervaren beroepsbeoefenaars en werkzoekenden zich scholen en specialiseren en daarmee inspelen op ontwikkeling in de markt. 

Jij bent

Jij bent werkzaam of voornemens om te gaan werken in de Retail en hebt interesse in het informeren van klanten over aardappelen, groente en fruit of wil je daarin verder specialiseren of je kennis verbreden. 

Jij leert

Jij leert toepassingsgerichte product- en assortimentskennis van aardappelen, groente en fruit. Na het behalen van het certificaat kan de certificaathouder klanten en collega’s adequaat zelfstandig informeren over aardappelen, groente en fruit.

Tijdens de opleiding

Het opleidingsprogramma is een traject van 16 weken. De deelnemers volgen één keer per 4 weken een fysieke les van één dagdeel. Tijdens de fysieke lessen worden de deelnemers geïnspireerd volgens de volgende onderwerpen. 

  • Opbouw van het assortiment
  • Trends en ontwikkelingen, gezonde voeding
  • Duurzaamheid en HACCP
  • Consument en consumeren

Iedere les wordt ondersteund door een voorbereidende opdracht en opdrachten voor na de les. Deze opdrachten zijn direct toepasbaar in de praktijk en vormen samen met de leerdoelen de uiteindelijke eindopdracht. 

Na de opleiding

Deelnemers aan dit keuzedeel beschikken na afronding over een complete set toepassingsgerichte product- en assortimentskennis van aardappelen, groente en fruit. Na het behalen van het certificaat kan de certificaathouder klanten en collega’s adequaat zelfstandig informeren over aardappelen, groente en fruit.

Startdata en lestijden

Lesdagen en praktijkopdrachten

Kosten

€ 875,- * Vrijgesteld van BTW inclusief lesmateriaal en examenkosten 

* o.b.v. groep 15 deelnemers, voor meer informatie of maatwerk vraag naar de mogelijkheden.

Duur

240 studiebelastingsuren

Niveau

Keuzedeel mbo Horeca en Voeding niveau 3/4

Startdatum en locatie

Locatie: In company, op aanvraag.

Aanmelden

Wil jij je meer informatie over dit incompany keuzedeel mbo niveau 3/4. Neem dan contact op via onderstaand formulier. 

Contact

Assortimentskennis vleeswaren en salades
Incompany Duur: 240 SBU

Er zijn in Nederland veel bedrijven die vleeswaren en salades bereiden, bewerken en/of verkopen, zoals speciaalzaken en supermarkten. Voor supermarkten geldt dat zij zich met name met versafdelingen, waaronder de afdeling met vleeswaren en salades, het meest zichtbaar kunnen onderscheiden van de concurrentie. Het specialiseren van medewerkers op een versafdeling heeft ook meerwaarde ten opzichte van de online bestellingen van klanten. De deskundigheid van medewerkers om klanten (en collega's) over vleeswaren en salades te informeren en te adviseren zijn bepalend voor de beeldvorming van de kwaliteit bij klanten. Met dit keuzedeel kunnen onder andere beginnend en ervaren beroepsbeoefenaars en werkzoekenden zich scholen en specialiseren en daarmee inspelen op ontwikkeling in de markt.

Jij bent

Jij bent werkzaam of voornemens om te gaan werken in de Retail en hebt interesse in het informeren van klanten over vleeswaren en salades of wil je daarin verder specialiseren of je kennis verbreden. 

Jij leert

Jij leert toepassingsgerichte product- en assortimentskennis van vleeswaren en salades. Na het behalen van het certificaat kan de certificaathouder klanten en collega’s adequaat zelfstandig informeren over vleeswaren en salades.

Tijdens de opleiding

Het opleidingsprogramma is een traject van 16 weken. De deelnemers volgen één keer per 4 weken een fysieke les van één dagdeel. Tijdens de fysieke lessen worden de deelnemers geïnspireerd volgens de volgende onderwerpen. 

  • Opbouw van het assortiment
  • Trends en ontwikkelingen, gezonde voeding
  • Duurzaamheid en HACCP
  • Consument en consumeren

Iedere les wordt ondersteund door een voorbereidende opdracht en opdrachten voor na de les. Deze opdrachten zijn direct toepasbaar in de praktijk en vormen samen met de leerdoelen de uiteindelijke eindopdracht. 

Na de opleiding

Deelnemers aan dit keuzedeel beschikken na afronding over een complete set toepassingsgerichte product- en assortimentskennis van vleeswaren en salades. Na het behalen van het certificaat kan de certificaathouder klanten en collega’s adequaat zelfstandig informeren over vleeswaren en salades.

Startdata en lestijden

Lesdagen en praktijkopdrachten

Kosten

€ 875,- * Vrijgesteld van BTW inclusief lesmateriaal en examenkosten 

* o.b.v. groep 15 deelnemers, voor meer informatie of maatwerk vraag naar de mogelijkheden.

Duur

240 studiebelastingsuren

Niveau

Keuzedeel mbo Horeca en Voeding niveau 3/4

Startdatum en locatie

Locatie: In company, op aanvraag.

Aanmelden

Wil jij je meer informatie over dit incompany keuzedeel mbo niveau 3/4. Neem dan contact op via onderstaand formulier. 

Contact

Assortimentskennis brood en banket
Incompany Duur: 240 SBU

Er zijn in Nederland veel bedrijven die brood en banket maken, bewerken en/of verkopen, zoals bakkerijen en supermarkten. Voor supermarkten geldt dat zij zich met name met versafdelingen, waaronder de brood- en banketafdeling, het meest zichtbaar kunnen onderscheiden van de concurrentie. Het specialiseren van medewerkers op een versafdeling heeft ook meerwaarde ten opzichte van de online bestellingen van klanten. De deskundigheid van medewerkers om klanten (en collega's) over brood en banket te informeren en te adviseren zijn bepalend voor de beeldvorming van de kwaliteit bij klanten. Met dit keuzedeel kunnen onder andere beginnend en ervaren beroepsbeoefenaars en werkzoekenden zich scholen en specialiseren en daarmee inspelen op ontwikkeling in de markt.

Jij bent

Jij bent werkzaam of voornemens om te gaan werken in de retail en hebt interesse in het informeren van klanten over brood en banket of wil je daarin verder specialiseren of je kennis verbreden.  

Jij leert

Jij leert toepassingsgerichte product- en assortimentskennis van brood en banket. Na het behalen van het certificaat kan de certificaathouder klanten en collega’s adequaat zelfstandig informeren over brood en banket.

Tijdens de opleiding

Het opleidingsprogramma is een traject van 16 weken. De deelnemers volgen één keer per 4 weken een fysieke les van één dagdeel. Tijdens de fysieke lessen worden de deelnemers geïnspireerd volgens de volgende onderwerpen. 

  • Opbouw van het assortiment
  • Trends en ontwikkelingen, gezonde voeding
  • Duurzaamheid en HACCP
  • Consument en consumeren

Iedere les wordt ondersteund door een voorbereidende opdracht en opdrachten voor na de les. Deze opdrachten zijn direct toepasbaar in de praktijk en vormen samen met de leerdoelen de uiteindelijke eindopdracht. 

Na de opleiding

Deelnemers aan dit keuzedeel beschikken na afronding over een complete set toepassingsgerichte product- en assortimentskennis van brood en banket. Na het behalen van het certificaat kan de certificaathouder klanten en collega’s adequaat zelfstandig informeren over brood en banket.

Startdata en lestijden

Lesdagen en praktijkopdrachten

Kosten

€ 875,- * Vrijgesteld van BTW inclusief lesmateriaal en examenkosten 

* o.b.v. groep 15 deelnemers, voor meer informatie of maatwerk vraag naar de mogelijkheden.

Duur

240 studiebelastingsuren

Niveau

Keuzedeel mbo Horeca en Voeding niveau 3/4

Startdatum en locatie

Locatie: In company, op aanvraag.

Aanmelden

Wil jij je meer informatie over dit incompany keuzedeel mbo niveau 3/4. Neem dan contact op via onderstaand formulier. 

Contact

Assortimentskennis kaas, borrelhapjes en verse noten
Incompany Duur: 240 SBU

Er zijn in Nederland veel bedrijven en speciaalzaken die kaas, borrelhapjes en verse noten bereiden, bewerken en/of verkopen, zoals kaaswinkels, notenwinkels en supermarkten. Voor supermarkten geldt dat zij zich met name met versafdelingen, waaronder de afdeling met kaas, borrelhapjes en verse noten, het meest zichtbaar kunnen onderscheiden van de concurrentie. Het specialiseren van medewerkers op een versafdeling heeft ook meerwaarde ten opzichte van de online bestellingen van klanten. De deskundigheid van medewerkers om klanten (en collega's) over kaas, borrelhapjes en verse noten te informeren en te adviseren zijn bepalend voor de beeldvorming van de kwaliteit bij klanten. Met dit keuzedeel kunnen onder andere beginnend en ervaren beroepsbeoefenaars en werkzoekenden zich scholen en specialiseren en daarmee inspelen op ontwikkeling in de markt.

Jij bent

Jij bent werkzaam of voornemens om te gaan werken in de Retail en hebt interesse in het informeren van klanten over kaas, borrelhapjes en verse noten of wil je daarin verder specialiseren of je kennis verbreden.  

Jij leert

Jij leert toepassingsgerichte product- en assortimentskennis van kaas, borrelhapjes en verse noten. Na het behalen van het certificaat kan de certificaathouder klanten en collega’s adequaat zelfstandig informeren over kaas, borrelhapjes en verse noten.

Tijdens de opleiding

Het opleidingsprogramma is een traject van 16 weken. De deelnemers volgen één keer per 4 weken een fysieke les van één dagdeel. Tijdens de fysieke lessen worden de deelnemers geïnspireerd volgens de volgende onderwerpen. 

  • Opbouw van het assortiment
  • Trends en ontwikkelingen, gezonde voeding
  • Duurzaamheid en HACCP
  • Consument en consumeren

Iedere les wordt ondersteund door een voorbereidende opdracht en opdrachten voor na de les. Deze opdrachten zijn direct toepasbaar in de praktijk en vormen samen met de leerdoelen de uiteindelijke eindopdracht. 

Na de opleiding

Deelnemers aan dit keuzedeel beschikken na afronding over een complete set toepassingsgerichte product- en assortimentskennis van kaas, borrelhapjes en verse noten. Na het behalen van het certificaat kan de certificaathouder klanten en collega’s adequaat zelfstandig informeren over kaas, borrelhapjes en verse noten.

Startdata en lestijden

Lesdagen en praktijkopdrachten

Kosten

€ 875,- * Vrijgesteld van BTW inclusief lesmateriaal en examenkosten 

* o.b.v. groep 15 deelnemers, voor meer informatie of maatwerk vraag naar de mogelijkheden.

Duur

240 studiebelastingsuren

Niveau

Keuzedeel mbo Horeca en Voeding niveau 3/4

Startdatum en locatie

Locatie: In company, op aanvraag.

Aanmelden

Wil jij je meer informatie over dit incompany keuzedeel mbo niveau 3/4. Neem dan contact op via onderstaand formulier. 

Contact

Assortimentskennis vlees, gevogelte, vis en vleesvervangers
Incompany Duur: 240 SBU

Er zijn in Nederland veel bedrijven die vlees, gevogelte, vis en vleesvervangers bewerken, bereiden en/of verkopen, zoals slagerijen, poeliers, viswinkels en supermarkten. Voor supermarkten geldt dat zij zich met name met versafdelingen met vlees, gevogelte, vis en vleesvervangers het meest zichtbaar kunnen onderscheiden van de concurrentie. Het specialiseren van medewerkers op een versafdeling heeft ook meerwaarde ten opzichte van de online bestellingen van klanten. De deskundigheid van medewerkers om klanten (en collega's) over vlees, gevogelte, vis en vleesvervangers te informeren en te adviseren zijn bepalend voor de beeldvorming van de kwaliteit bij klanten. Met dit keuzedeel kunnen onder andere beginnend en ervaren beroepsbeoefenaars en werkzoekenden zich scholen en specialiseren en daarmee inspelen op ontwikkeling in de markt.

Jij bent

Jij bent werkzaam of voornemens om te gaan werken in de Retail en hebt interesse in het informeren van klanten over vlees, gevogelte, vis en vleesvervangers of wil je daarin verder specialiseren of je kennis verbreden.  

Jij leert

Jij leert toepassingsgerichte product- en assortimentskennis van vlees, gevogelte, vis en vleesvervangers. Na het behalen van het certificaat kan de certificaathouder klanten en collega’s adequaat zelfstandig informeren over vlees, gevogelte, vis en vleesvervangers.

Tijdens de opleiding

Het opleidingsprogramma is een traject van 16 weken. De deelnemers volgen één keer per 4 weken een fysieke les van één dagdeel. Tijdens de fysieke lessen worden de deelnemers geïnspireerd volgens de volgende onderwerpen. 

  • Opbouw van het assortiment
  • Trends en ontwikkelingen, gezonde voeding
  • Duurzaamheid en HACCP
  • Consument en consumeren

Iedere les wordt ondersteund door een voorbereidende opdracht en opdrachten voor na de les. Deze opdrachten zijn direct toepasbaar in de praktijk en vormen samen met de leerdoelen de uiteindelijke eindopdracht. 

Na de opleiding

Deelnemers aan dit keuzedeel beschikken na afronding over een complete set toepassingsgerichte product- en assortimentskennis van vlees, gevogelte, vis en vleesvervangers. Na het behalen van het certificaat kan de certificaathouder klanten en collega’s adequaat zelfstandig informeren over vlees, gevogelte, vis en vleesvervangers.

Startdata en lestijden

Lesdagen en praktijkopdrachten

Kosten

€ 875,- * Vrijgesteld van BTW inclusief lesmateriaal en examenkosten 

* o.b.v. groep 15 deelnemers, voor meer informatie of maatwerk vraag naar de mogelijkheden.

Duur

240 studiebelastingsuren

Niveau

Keuzedeel mbo Horeca en Voeding niveau 3/4

Startdatum en locatie

Locatie: In company, op aanvraag.

Aanmelden

Wil jij je meer informatie over dit incompany keuzedeel mbo niveau 3/4. Neem dan contact op via onderstaand formulier. 

Contact

Ons team staat voor je klaar

Telefoonnummer: 0223 - 611 310
E-mail algemeen: bo@vonknh.nl
Postbus 250, 1780 AG Den Helder