Bank, handel

E-commercespecialist

Steeds meer bedrijven maken gebruik van e-commerce. De behoefte naar goed geschoolde mensen neemt daarom ook toe. Jij kan het verschil maken door jouw creatieve en commerciële talent in te zetten. 

In het kort

Niveaus

4

Locaties

  • Schagen

Leerweg

  • BBL
  • BOL

Steeds meer bedrijven maken gebruik van e-commerce. De behoefte naar goed geschoolde mensen neemt daarom ook toe. Jij kan het verschil maken door jouw creatieve en commerciële talent in te zetten. Je kunt probleemoplossend en projectmatig werken, weet alles over de nieuwste trends op gebied van sociale media en hebt gevoel voor de ‘customer journey’ van klanten. Je bent een duizendpoot in jouw vakgebied.

E-commerce specialist
Niveau 4 Duur: 4 jaar

Tijdens de opleiding tot e-commercespecialist leer je hoe goed een bedrijf of organisatie op het internet gevonden wordt. En hoe succesvol de online verkoop van het aanbod is. Het is een opleiding waar je jouw creativiteit in kwijt kunt. Je gaat leren hoe jij er voor gaat zorgen dat een bedrijf zich onderscheidt van de concurrentie. Door de kennis van onder andere e-marketing, Google en social media-kanalen ben jij een belangrijke schakel om een bedrijf verder te laten groeien.

Opbouw van de opleiding

Je start in een breed basisjaar waarin je gaat onderzoeken welke richting uit de wereld Economie en Ondernemen, het beste bij jou past. In de richting van e-commerce ga je je in het eerste leerjaar na 10 weken verdiepen in e-commerce.

In het tweede leerjaar leer je meer over online marketing en de hele customer journey. Je kunt dan ook al goed websites en webshops bouwen. Om meer praktijkervaring op te doen ga je aan de slag binnen het oefenbedrijf op school. Je gaat dan voor echte opdrachtgevers vraagstukken oplossen op het gebied van e-commerce. In het derde leerjaar specialiseer je in de richtingen social media, online marketing en online fulfilment. En je laat jouw ondernemerskwaliteiten zien.  

Welke vakken krijg je?

Je gaat aan de slag met een vakkenpakket die bestaat uit Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap. Ook krijg je praktijkvakken zoals customer journey, social media marketing, Wordpress, Google, online marketing, marktonderzoek en commerciële calculaties.

Keuzedelen

Naast het vakkenpakket zijn er keuzedelen waarmee je jouw opleiding extra interessant maakt. We bieden bij de opleiding e-commercespecialist een groot aantal keuzedelen aan zoals verdieping in online marketing, ondernemerschap en voorbereiding hbo.  Zo kun je jouw kennis verdiepen of verbreden. Naast de keuzedelen zijn de praktijklessen en stage ook een belangrijk onderdeel van je opleiding.

Karaktereigenschappen

Voor het volgen van deze opleiding herken jij jezelf in de volgende karaktereigenschappen: je bent ambitieus, creatief, daadkrachtig, ondernemend, samenwerkend en communicatief vaardig.

Leerweg en duur

De opleiding wordt gegeven als bol-variant. In het eerste jaar ga je vanaf week 30 op stage. Je loopt dan 3 dagen in de week stage. De andere twee dagen ga je naar school. Vanaf het tweede leerjaar start je direct met twee dagen in de week stage. Dit loopt door tot het einde van leerjaar 3. De opleiding duurt in totaal 3 jaar.

Vooropleiding

Je kunt starten met de opleiding als je minimaal een diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg (KB) hebt.

Waar kun je later gaan werken?

Na je opleiding kun je aan de slag bij bedrijven en organisaties die online verkopen en/of hun klanten willen bereiken via social media. Keuze genoeg, van Bol.com tot online marketingbureaus of de lokale kledingzaak met een eigen webshop. De beroepen zij onder andere e-commercespecialist, online marketeer, contentmarketeer, social media specialist, online ondernemer en SEO-specialist.

Vervolgopleiding

Na het behalen van je diploma kun je doorstromen naar een hbo opleiding zoals Commerciële Economie, Digital Marketing, Ondernemerschap & Retailmanagement en E-commerce. 

Er zijn ook diverse associate degree trajecten waar de opleiding goed bij aansluit. Dit zijn 2-jarige hbo-opleidingen. Het eindniveau van de associate degree ligt tussen mbo-4 en hbo-bachelor

Contact

Wil je meer informatie over de opleiding? Neem dan contact op via robin.velthuis@vonknh.nl

Bekijk deze studie in cijfers

Praktijkvoorbeelden

Benieuwd naar praktijkvoorbeelden van de opleiding E-commerce specialist? Klik op de link hieronder.

Ga naar praktijkvoorbeelden