Banner Vonk mbo opleiding Logistiek

Logistiek

De producten in de supermarkt of kledingwinkel komen daar niet vanzelf. Als logistiek medewerker zorg jij dat alle spullen op het juiste moment op de goede plek zijn. Zo zorg jij dat winkelschappen nooit leeg zijn en het transport gestroomlijnd verloopt.

In het kort

Niveaus

2, 3

Locaties

  • Den Helder

Leerweg

  • BBL
  • BOL

Jij bent

Kun jij nauwkeurig en snel werken, en steek je graag de handen uit de mouwen? Heb je geen moeite met organiseren en plannen, en ook niet met snel schakelen tussen verschillende werkzaamheden? Dan past de opleiding Logistiek misschien goed bij jou.

Jij leert

Je leert wat er allemaal komt kijken bij de opslag en het transport van goederen. Bijvoorbeeld hoe je verschillende producten goed opslaat, hoe je logistieke werkzaamheden coördineert en hoe je orders correct verzamelt. Ook leer je hoe je de werkomgeving veilig houdt.

Tijdens de opleiding

Je krijgt les van docenten met ervaring in het werkveld, die weten waar ze het over hebben. Onze opleiding is praktijkgericht en slim ingedeeld, zodat je snel kunt leren. Bij ons duurt de opleiding dan ook korter dan op andere ROC’s: je kunt in één jaar je niveau 2-diploma behalen, en in twee jaar een niveau 3-diploma.

Na de opleiding

Er is veel werk in de logistieke sector. Je kunt aan de slag in het magazijn van groothandels, transportbedrijven, distributiecentra, opslagruimtes of productiebedrijven. Tijdens je stages maak je kennis met verschillende mogelijkheden.

Extra informatie

Van mensen die jou onder meer slim en efficiënt leren plannen en organiseren, mag je verwachten dat ze het zelf ook goed kunnen. Dat klopt en daar doe jij je voordeel mee. Onze logistieke opleidingen zijn niet alleen boeiend en praktijkgericht, maar bovendien slim en efficiënt ingericht. Je profiteert dus van een kortere opleidingsduur: in slechts één jaar kun je je diploma op niveau 2 halen en in twee jaar een diploma op niveau 3.

Logistiek medewerker
Niveau 2 Duur: 1 jaar

Een logistiek medewerker zorgt ervoor dat goederen op het juiste moment op de goede plek terechtkomen. Denk daarbij aan laden en lossen; van schepen, vliegtuigen, vrachtwagens of treinen. Ook het controleren en opslaan van goederen hoort hierbij. Je werkt met geautomatiseerde sorteersystemen, heftrucks, maar ook gewoon nog met de hand. Je werkt in de regel bij een bedrijf dat zich bezighoudt met transport en/of handel en over een groot magazijn beschikt: distributiecentra, transportbedrijven, groothandel en productiebedrijven. Als logistiek medewerker heb je een afwisselende, verantwoordelijke baan waarbij kennis van zaken een vereiste is.

Wat kan je worden?
Met deze opleiding kun je aan het werk als orderpicker, heftruckchauffeur, bijrijder op een vrachtwagen, medewerker ontvangst of verzenden. Je kunt later gaan werken bij een transportbedrijf of in het magazijn van een winkel.

Hoe ziet de opleiding eruit?

In de bol-variant duurt de opleiding 1 jaar en bestaat uit 4 perioden. In periode 1 en 3 ga je volledig naar school, in periode 2 en 4 ga je twee dagen per week stagelopen bij een erkend leerbedrijf. Je kan deze opleiding ook in de bbl-variant volgen. De inhoud van de opleiding is hetzelfde alleen ga je 1 dag per week naar school, daarnaast werk je 20-32 uur bij een bedrijf. 

Welke vakken krijg je?
Ontvangen en opslaan van goederen, orderverzamelen en verzenden van goederen, Nederlands, Rekenen, Burgerschap. Daarnaast kan je keuzedelen kiezen zoals koerier bestelauto, ARBO, kwaliteitszorg, hulpverlening, digitale vaardigheden, veilig en gezond werken en klantcontact en verkoop.

Heb je vragen?
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met mevrouw M. Mulder via nummer: 0223 611 200
E-mailen kan natuurlijk ook: marissa.mulder@vonknh.nl.

Aanmelden bbl Den Helder

Bekijk deze studie in cijfers

Logistiek teamleider
Niveau 3 Duur: 2 jaar

Kun jij goed organiseren en weet je van aanpakken? Dan is een afwisselende baan als logistiek teamleider iets voor jou. Je coördineert werkzaamheden met betrekking tot goederenontvangst en -opslag, voorraadinventarisatie en het verzamelen en verzendklaar maken van goederen. Je verdeelt de werkzaamheden onder je medewerkers, maar natuurlijk steek je zelf ook de handen uit de mouwen. Je bent verantwoordelijk voor de planning en een goede teambezetting en motiveert je medewerkers. Ook het gebruik, (periodiek) onderhoud, de aanschaf en vervanging van hulpmiddelen valt onder je verantwoordelijkheid. Met je leidinggevende bespreek je de uitgevoerde werkzaamheden, behaalde resultaten, verbetervoorstellen voor de planning, investeringsbehoeften, gewerkte uren en bijvoorbeeld het ziekteverzuim binnen je team.

Wat kan je worden?
Met deze opleiding kun je aan het werk als logistiek teamleider, maar ook als orderpicker, heftruck chauffeur, bijrijder op een vrachtwagen, medewerker ontvangst of verzenden. Je kunt later gaan werken bij een transportbedrijf of in het magazijn van een winkel.

Hoe ziet de opleiding eruit?
De opleiding wordt aangeboden als bol-variant. Het eerste jaar krijg je dezelfde vakken als bij de opleiding logistiek medewerker (niveau 2), alleen krijg je het vak rekenen op een hoger niveau. In het tweede jaar loop je in periode 1 en 3 3 dagen per week  stage bij een erkend leerbedrijf. Bij voorkeur een ander bedrijf dan waar je stage hebt gelopen tijdens niveau 2, om zoveel mogelijk nieuwe dingen te leren. Je kan deze opleiding ook in de bbl-variant volgen. De inhoud van de opleiding is hetzelfde alleen ga je 2 dagdelen per week naar school, daarnaast werk je 20-32 uur per week bij een erkend leerbedrijf.

Welke vakken krijg je?
Ontvangen en opslaan van goederen, orderverzamelen en verzenden van goederen, voorraadbeheer, leidinggeven en personeel, Nederlands, rekenen en burgerschap. Daarnaast kan je keuzedelen kiezen zoals digitale vaardigheden, hulpverlening, duurzaamheid, inspelen op innovaties en opslag van gevaarlijke stoffen.

Heb je vragen?
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met mevrouw M. Mulder via nummer: 0223 611 200
E-mailen kan natuurlijk ook: marissa.mulder@vonknh.nl

Bekijk deze studie in cijfers