dienstverlening

Allround medewerker Bank- en verzekeringswezen

Als commercieel medewerker bank- en verzekeringswezen heb je en zeer veelzijdig beroep. Naast front-office werkzaamheden, heb je klantcontact, behandelt je administratieve offertetrajecten, handel je schadeclaims af, doe je risicoanalyses en adviseer je over financiële producten.

In het kort

Type

Bedrijfsopleiding

Vakrichting

 • ICT
 • Zakelijk & Financieel

Als commercieel medewerker bank- en verzekeringswezen heb je en zeer veelzijdig beroep. Naast front-office werkzaamheden, heb je klantcontact, behandelt je administratieve offertetrajecten, handel je schadeclaims af, doe je risicoanalyses en adviseer je over financiële producten. Daarnaast is een klantgerichte houding van belang door actief naar de klantbehoefte te luisteren en je te verplaatsen in de klant. Om al die taken goed te kunnen uitvoeren, kan de opleiding Allround medewerker Bank- en verzekeringswezen van pas komen. De opleiding is gericht op mensen die al werkzaam zijn in de financiële sector, maar nog niet in het bezit zijn van de juiste diploma's.

In de cursus behalen deelnemers de verplichte diploma’s voor de Wet financieel toezicht (WFT), krijgen ze door praktijkopdrachten breder inzicht in de uitvoering van hun werk en bij het positief afronden van de opleiding ontvangen ze een volwaardig MBO-diploma (MBO Commercieel medewerker Bank- en verzekeringswezen).

Allround medewerker Bank- en verzekeringswezen/Financiële dienstverlening Bank & Insurance
Bedrijfsopleiding Duur: 2 jaar

Als commercieel medewerker bank- en verzekeringswezen heeft u een zeer veelzijdig beroep. Naast front-office werkzaamheden, heeft u klantcontact, behandelt u administratieve offertetrajecten, handelt u schadeclaims af, doet u risicoanalyses en adviseert u over financiële producten. Daarnaast is een klantgerichte houding van belang door actief naar de klantbehoefte te luisteren en u te verplaatsen in de klant. Om al die taken goed te kunnen uitvoeren, kan de opleiding Allround medewerker Bank- en verzekeringswezen van pas komen. De opleiding is gericht op mensen die al werkzaam zijn in de financiële sector, maar nog niet in het bezit zijn van de juiste diploma's.

In de cursus behalen deelnemers de verplichte diploma’s voor de Wet financieel toezicht (WFT), krijgen ze door praktijkopdrachten breder inzicht in de uitvoering van hun werk en bij het positief afronden van de opleiding ontvangen ze een volwaardig MBO-diploma (MBO Commercieel medewerker Bank- en verzekeringswezen).

Inhoud

De opleiding bestaat uit drie basismodules die cursisten doorlopen:

 • Schadeverzekeringen (voor particulieren en MKB).
 • Consumptief krediet.
 • Basiskennis Financiële Dienstverlening.

Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld.

 • Analyseren van de klantbehoeften.
 • Informeren en adviseren van cliënten.
 • Gesprekken voeren bij het bemiddelen en afsluiten van verzekerings-, bank- en financiële voorzieningen.
 • Gebruikmaken van ICT.
 • Accepteren of afwijzen van schadeclaims.
 • Relatiebeheer.
 • Klantgericht handelen.
 • Relevante wetgeving.

Naast vakinhoudelijke kennis komen in de opleiding ook de vakken Nederlands, Engels rekenvaardigheid en LLB (leren, loopbaan en burgerschap) terug.

Deelnemers die deze opleiding hebben afgerond zijn goed voorbereid om door te stromen naar een Hbo-opleiding. Mogelijke vervolgopleidingen zijn HBO Financial Services Management (FSM, HBO Bank- en Verzekeringswezen) of HBO Management Economie en Recht. Er kunnen voor HBO FSM vrijstellingen worden verkregen. Het is mogelijk om deze vervolgopleiding te volgen in een leerwerktraject, eventueel via de Finance Academy.

Duur

De opleiding duurt twee jaar, met jaarlijks vijftien lesdagen. Thuisstudie of op het werk zijn vereist.

Toelating

Deelnemers zijn al werkzaam in de financiële branche, maar hebben niet de juiste diploma's.

Certificering

Na het positief afronden van de opleiding ontvangt u het diploma Commercieel medewerker Bank en Verzekeren op MBO niveau vier.

Kosten

Op aanvraag.

Aanmelden

Op dit moment is er voor deze cursus/ opleiding nog geen nieuwe startdatum bekend. De opleiding start bij inschrijving van voldoende deelnemers. Wil jij je aanmelden voor of meer informatie over deze cursus/ opleiding? Geef dan je gegevens door via onderstaande knop:

Aanmelden wachtlijst

Ons team staat voor je klaar

Telefoonnummer: 0223 - 611 310
E-mail: bo@vonknh.nl
Postbus 250, 1780 AG Den Helder