Masterclass Martijn Aalbrecht over voedselbossen

Datum

Locatie

Vonk
Drechterwaard 10
1824EX Alkmaar

Martijn Aalbrecht - De Voedselboss

Vonk Alkmaar mbo voeding nodigt je van harte uit voor een gratis masterclass van Martijn Aalbrecht, een expert in voedselbossen. Tijdens deze sessie zal hij vooral aandacht besteden aan de symbiose tussen planten, bodem en mens. Het belooft een bijzondere verkenning te worden in de wereld van duurzame landbouw en voeding.

Martijn Aalbrecht - beter bekend als de 'Voedselboss' - zal zijn kennis en ervaring delen over het samenwerken van meerjarige planten in de natuur met bodemleven en hoe deze nutriënten uitwisselen. Hij geeft inzicht in het immuunsysteem van planten, de bouwstenen van hun gezondheid, en hoe deze zich verhouden tot ons eigen welzijn.

De masterclass gaat ook in op de relatie tussen de gezondheid van planten en de menselijke gezondheid. Hij vertelt hoe het consumeren van gezonde planten ons lichaam beïnvloedt, van de afbraak van stoffen tot aan het heropbouwen van onze cellen. 

Over de pionier in voedselbossen Martijn Aalbrecht: 
Sinds 2006 heeft Martijn zijn leven gewijd aan het verbouwen van zijn eigen voedsel, beginnend in een moestuin en evoluerend naar het opzetten van zijn eerste voedselbos. Met een uitgebreide achtergrond in bosbouw en aanverwante studies (zoals de prestigieuze Agroforestry Research Trust in Engeland) staat hij bekend om zijn voortrekkersrol en innovatieve benadering in Nederland op het gebied van duurzame voeding. Zijn passie en toewijding hebben geleid tot een rijke oogst, zowel letterlijk in zijn eigen voedselbos en passieve kas, als in de rijke kennis die hij deelt met anderen die streven naar een duurzamere en gezondere wereld.

Datum: 9 april 2024
Toegang: gratis
Locatie: Vonk Alkmaar mbo voeding, Drechterwaard 10, 1824 EX Alkmaar
Tijd: inloop 14.30 uur, masterclass van 15.00 tot 16.15 uur       

Neem voor meer informatie contact op met Wilma Boerdijk: wilma.boerdijk@vonknh.nl
Via deze link kun je je aanmelden voor de masterclass

De Voedselboss