Commercieel Ondernemen stage in Portugal

Ik ben Jasper en heb stage gelopen in Portugal. 

Jasper Windt

Mijn naam is Jasper Windt, 18 jaar en ik doe de opleiding commercieel ondernemen. Een buitenland stage klonk vooraf best spannend voor mij omdat ik best een beetje introvert ben, maar ik wilde het toch gaan doen omdat ik er wel goede verhalen over had gehoord van mijn vader.

Na een tijdje gezocht te hebben kwam ik uit bij een bloemen en planten bedrijf in Portugal. Dit bedrijf heb ik gevonden via stagemarkt en ik heb ze een mailtje gestuurd en daarna nog een paar keer telefonisch contact gehad.

Een hoogtepunt voor mij deze periode was om er in het weekend op uit te gaan naar een stad. Er is een treinstation best dichtbij en vanaf daar kon ik het hele land door, dit was erg leuk en zo voelde elk weekend alsof ik op vakantie was. Ook zit ik hier op een mooie locatie dicht bij de oceaan, dus daar liep ik vaak naartoe om even te zitten en te kijken naar de oceaan.

De eerste week van de stage was wat minder leuk, je komt binnen bij een vreemd bedrijf, je spreekt de taal niet en je mist toch ook wel een beetje thuis. Gelukkig ging dat ook alweer na een week weg en was ik er snel aan gewend. Een ibpv zou ik aan iedereen aanraden nu ik het ook heb ervaren, je leert ontzettend veel in maar 10 weken tijd. Zo leer je niet alleen werken in het buitenland maar ook voor jezelf te zorgen, want je moet toch eten, je kleren wassen en schoonmaken etc. Geniet vooral van de ibpv want die periode klinkt best lang maar als je eenmaal bezig bent vliegen de weken zo voorbij en moet je alweer naar huis. 

Lees ook de andere internationale stage ervaringsverhalen

Jasper Windt