Dierentuin-stage in Griekenland

Ik ben Alyssa, ik ben 18 jaar en ik doe de opleiding dierenverzorging niveau 3. Ik ben 9 weken naar Griekenland (Athene) geweest voor een buitenlandse stage in een dierentuin. Dit was een van de leukste stages die ik heb gedaan.
 

Alyssa in Griekenland

De dierentuin waar ik stage heb gelopen is Attica Zoological Park. Ik heb dit bedrijf gevonden op stagemarkt. Ik heb gelijk de website bezocht en foto’s bekeken, en het zag er heel interessant uit. Ik heb ervoor gekozen om een buitenlandse stage te doen, omdat de ervaring me heel leuk leek. En het heeft goed uitgepakt.

In korte tijd een band met de olifanten

Ik heb 5 weken bij het team van de olifanten gezeten, en 4 weken bij de vogels. Het leukste van de stage vond ik om de dieren te leren kennen en de karakters te ontdekken. Het is heel bijzonder dat je in zo’n korte tijd toch wel een band met bijvoorbeeld de olifanten krijgt.

Gelukkig spraken de Griekse zoo-keepers Engels

De zoo-keepers van de verschillende teams waren ook echt heel aardig en leuk om mee te werken. Gelukkig sprak iedereen ook Engels, wat de communiceren een stuk makkelijker maakte. Ik zou stage bij deze dierentuin aanraden, omdat je hier heel veel leert, en het is ook echt leuk. Ik ben blij dat ik deze ervaring heb mee kunnen maken.

“Dit was een van de leukste stages die ik heb gedaan. Ik heb 5 weken bij het team van de olifanten gezeten, en 4 weken bij de vogels. Het leukste van de stage vond ik om de dieren te leren kennen en de karakters te ontdekken. Het is heel bijzonder dat je in zo’n korte tijd toch wel een band met bijvoorbeeld de olifanten krijgt.”