Hidde en Jits in Zweden bij Rådastrands Camping.

Wij, Hidde en Jits, doen de opleiding Recreatie & Natuur en zijn voor onze ibpv naar Zweden geweest. We hebben gewerkt op de Rådastrands Camping, nabij het dorp Råda en aan Rådasjön meer. Een stage in het buitenland is een mooie ervaring, een andere omgeving, een andere cultuur en een periode van huis.

Hidde en Jits

We wilden graag naar Zweden en hadden eerst een bedrijf op het oog dat helaas al voorzien was van een stagiair. Onze bpv-begeleider deed ons het voorstel om bij dit bedrijf te solliciteren. Hier waren al eerder studenten geweest. Bij een van die studenten hebben we ook nagevraagd hoe de stage bij dit bedrijf was ervaren. Vervolgens contact gezocht en we werden gelukkig aangenomen.

Dichtbij en toch totaal andere omgeving

We hebben het hier prima naar onze zin. Het is hier heerlijk rustig, mooie natuur en naast veel bomen, zien we ook veel dieren, zoals spechten, eekhoorns, bevers en reeën. We hopen ook nog op het spotten van elanden. Zweden is een prachtig land, dichtbij (geen lange vliegreis) en toch een totaal andere omgeving.

Relaxed om helemaal voor je zelf te zorgen

We zijn gelukkig beide zelfstandig opgevoed, dus het voor ons zelf zorgen is geen probleem. Het is wel relaxed om ook eens helemaal voor jezelf te moeten en mogen zorgen. Ook op de stage krijgen we veel vrijheid en doen veel werkzaamheden zelfstandig op het terrein. We genieten er allebei erg van om in deze omgeving buiten bezig te zijn.

Mountainbiken en kanoën op het meer

Naast het werk op de camping is er hier ook nog genoeg te doen. De omgeving is prima om te mountainbiken en op het meer kan je prima varen en kanoën. Wij hebben het hier prima naar onze zin en kunnen het goed met elkaar vinden. We adviseren alle studenten om een buitenlandse stage te doen.

“Een stage in het buitenland is een mooie ervaring. Je bent in een andere omgeving en in een andere cultuur. En Zweden is een prachtig land: heerlijk rustig en mooie natuur. We krijgen veel vrijheid en doen allerlei werkzaamheden zelfstandig op het campingterrein. We genieten er allebei erg van om in deze omgeving buiten bezig te zijn.”