Bloem, Groen & Styling stage in Spanje

Ik ben Benthe en heb stage gelopen bij Holland Flowers in Marbella, Spanje.

Stage Bloem Groen en Styling in Spanje Benthe

Heey, mijn naam is Benthe, ik ben 18 jaar oud en ik doe de opleiding Bloem, Groen & Styling.

De reden dat ik een internationale bpv wilde doen, is omdat het mij erg interessant leek om bij een bedrijf over de grens te kijken en ik dacht dat ik er veel van kon leren! 

Ik heb stage gelopen bij Holland Flowers in Marbella, Spanje. Het bedrijf maakt vooral veel boeketten en soms wat arrangementen. Het is een klein bedrijf, maar met veel contacten. Zo maken ze bloemstukken en boeketten voor merken zoals: Dior en Louis Vuitton.  In heb bedrijf werken vier medewerkers, inclusief de eigenaar. Het bedrijf is dus erg klein en daardoor wel persoonlijker. De medewerkers vragen vaak hoe het met je gaat en hoe je je voelt. Ook is de sfeer super gezellig! 

In mijn vrije tijd ging ik vaak naar het strand, ook soms na mijn werk aangezien het vijf minuten fietsen was naar het strand. Ook leerde ik veel nieuwe mensen kennen door gewoon ergens iets te gaan drinken. Dan gaan vanzelf mensen met je praten wat erg leuk is, want zo krijg je weer nieuwe contacten! 

Door deze internationale bpv heb ik vooral veel geleerd over mezelf. Ik ben veel zelfstandiger geworden en ik ben in mij eentje dingen gaan doen, die ik in Nederland misschien minder snel zou doen. Ik zou het iedereen zeker aanraden om op ibpv te gaan. Je leert zoveel nieuwe dingen over jezelf, je vak en de cultuur van het land!

Lees ook de andere internationale stage ervaringsverhalen

Stage Bloem Groen en Styling in Spanje Benthe