Ibpv

Internationaliseringsverhaal Mikki in Italie

Hey, ik ben Mikki, ik ben 19 jaar en ik doe de opleiding groenstyliste op niveau 4. Ik ben naar Italië gegaan (Sicilië om precies te zijn) en dit was 1 van de beste stage keuzes die ik ooit heb gemaakt!

Mikki I&O in Italie

Bruiloften en evenementen

Mijn bedrijf was Sebastian Flowers en die heb ik gevonden via Stagemarkt. Dit bedrijf is gevestigd in meerdere delen van Italië maar mij sprak Taormina heel erg aan. Ik heb hier onwijs veel ervaring op kunnen doen en hele vette dingen meegemaakt zoals bruiloften en evenementen.

Alleen op stage in plaats van samen

Het bedrijf zit gevestigd in 2 super mooie hotels en ik heb ook in beide hotels gewerkt. Mijn stagebegeleider was heel aardig en heeft mij ook veel betrokken bij leuke dingen buiten werk. Ik heb er namelijk voor gekozen dit alleen te doen. Dit raad ik ook echt aan, want op deze manier leer je veel meer mensen kennen dan wanneer je samen gaat. Ook word je er heel zelfstandig van, ik ben heel trots dat ik nu kan zeggen dat ik 2 maanden in mijn eentje in het buitenland heb gewoond.

Zelfstandig

Dit bedrijf is zeker een aanrader als je de wat grotere evenementen wilt meemaken en natuurlijk is de locatie ook geweldig. Verder raad ik ook zeker aan om een ibpv te doen want hoe vaak krijg je zo’n kans nou? En ik ben er van overtuigd dat je hier heel zelfstandig van wordt en er onwijs veel ervaring mee opdoet.