Ibpv

Internationaliseringsverhaal Tim in de USA

Mijn naam is Tim, ik ben 21 jaar en in het 3e leerjaar van de opleiding plantenteelt kreeg ik de mogelijkheid om op buitenlandse stage te gaan. Ik ben naar Bloomia in de USA gegaan. Ik ben via mijn oom met dit bedrijf in contact gekomen en de Nederlandse vestiging was toevallig vlakbij het bedrijf waar werkte.

plantenteelt student Tim voor ipbv naar usa Vonk

Eerst Nederlandse vestiging bezocht

Als voorbereiding op de ibpv ben ik samen met een klasgenoot langs geweest bij dit bedrijf in Nederland. Wij hebben toen een goed gesprek gehad en het bedrijf was akkoord met onze plannen, dit was erg positief aangezien de rest van het traject heel erg veel tijd kostte dus was het fijn dat dit al geregeld was. Vervolgens hebben we ons aangemeld bij Stichting Uitwisseling die al het papierwerk voor het Visum voor ons heeft geregeld. Een stage in Amerika is heel erg leuk maar de voorbereiding is heel belangrijk en je moet er heel veel geduld voor hebben. Wij zijn met de voorbereiding begonnen is september en pas in januari had ik alles rond zodat ik in februari naar de USA kon vertrekken.

Nachtdiensten als hoogtepunt

De stage zelf was superleuk en interessant! Aan het begin moesten we vooral meedraaien in het volledige werkproces. Uiteindelijk hebben we vooral veel leidinggevend werk gedaan, met als hoogtepunt de nachtdiensten.

Super ervaring!

We zijn erg goed begeleid door het bedrijf en ook de huisvesting was goed geregeld. We hadden een auto van het bedrijf gekregen zodat we leuke uitstapjes konden doen en een paar keer een weekend zijn weggeweest. Zo zijn we meerdere keren naar Washington geweest en met onze stage begeleider naar Philadelphia, Virginia Beach en Richmond geweest.

Het was een super ervaring!